Hírek, információk

Közlemény - segítség a gördülékenyebb időpont foglaláshoz

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a régió legnagyobb egészségügyi intézménye. 2022-ben csak a II. sz. Járóbeteg – Szakambulancián 300.524 beteget láttunk el, ez átlagosan 1306 főt jelent, naponta. A jelentős betegforgalom a telefonos hálózat leterheltségében is jelentkezik – több, mint 500 hívást fogadnak naponta munkatársaink. A délelőtti időszakban a vonalak túlterheltebbek, ezért javasoljuk, ha tehetik, július és augusztus hónapokban a 14 és 16 óra, szeptembertől pedig 14 és 18 óra közötti időszakban keressék munkatársainkat telefonon. Egyre többen élnek az E-mailes előjegyzés lehetőségével – ennek részleteit is megtalálják hivatalos weboldalunkon. Minden időpontfoglalással kapcsolatos elérhetőségünk szerepel a www.fmkorhaz.hu címen; a visszajelzések miatt és a könnyebb eligazodás érdekében azonban készítettünk ezekről egy összefoglaló táblázatot is – melyet az alábbi linkre kattintva érhetnek el a betegek: Fejér Vármegyei Szent György Kórház (fmkorhaz.hu) Abban bízunk, hogy a hamarosan intézményünkben is bevezetésre kerülő Egységes járóbeteg-irányítási rendszernek köszönhetően még gördülékenyebb lesz a betegellátás – addig is a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház arra törekszik, hogy minden felmerülő problémára megoldást találjon.
 2023.08.04. 13:00

Ismét búcsúzunk – elhunyt Szakál Antal képzőművész

Fájó szívvel olvastuk a hírt arról, hogy Szakál Antal, kórházunk közösségének megbecsült tagja örök nyugovóra tért. Hosszú éveken át volt a Szent György Alkotókör vezetője, a Balatonszabadiban szervezett alkotótáborok lelke. Mosolygós tekintetéből áradt az őszinte szeretet, a kíváncsiság, a természet iránti rajongása sokakat magával ragadott; ecsetvonásai szinte életre keltek a vásznon. Számos alkotása díszíti a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház falait – melyért nem csak a munkatársaink, hanem betegeink is hálásak. Nagyszerű és értékes embert veszítettünk el, festményeinek is köszönhetően örökre velünk marad emléke. Most már az égi réteken alkot tovább. Paudits Sándorné, Marcsi, az alkotótábor szervezője e szavakkal búcsúzik tőle intézményünk nevében: "Drága Tóni! Tudod egyszer beszélgettünk és elmondtam neked százszor, hogy köszönjük a segítőkészségedet, a Kórházunk iránti szeretetedet; és úgy zártuk le a beszélgetést, hogy mindent elveszíthetsz, de azt amit Te adtál azt sosem! Mert képeid színeivel ott élsz a mindenkori Kórházi dolgozók és a megjelenő betegek szívdobbanásában, akik hálásak azért, hogy az intézet falait díszítő festményeiddel, az önzetlen alkotó művész lényeddel, képes vagy enyhíteni az olykor a nehéz pillanatokat is." Székesfehérvár Városportál - „TANÁRKÉNT, ALKOTÓKÉNT TELJES ÉLETET ÉLTEM” – IN MEMORIAM SZAKÁL ANTAL (szekesfehervar.hu)
 2023.07.13. 12:00

Közlemény

A sajtóból értesült intézményünk arról az olvasói panaszról, miszerint a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán megjelent hétvégén egy beteg, aki szerette volna felíratni vérhígító gyógyszerét, mert a háziorvosa által felírt receptért nem tudott elmenni a rendelési időben. A cikk állítása szerint az Ambulancián dolgozó munkatársaink – a szükséges igazolások hiányában – elzárkóztak a receptírástól, a betegjogi képviselőt nem érte el a szombati napon, végül a rendőrség segítségét kérte. A Szent György Kórház vezetősége kivizsgálta a cikkben olvasottakat és megállapítást nyert, ilyen eset nem történt 2023. 07. 01-én a Sürgősségi Osztályon. Tudomásunk szerint az eset a Felnőtt Orvosi Ügyeleten történt. A kórház betegjogi képviselője felé hivatalos panaszt nem nyújtottak be az eset kapcsán, a betegjogi képviselő zöld számáról visszahívták a beteget és tájékoztatták arról, hogy nemcsak jogai, hanem kötelezettségei is vannak – a panaszos elismerte, hogy hibázott. Tisztelettel kérjük a helyreigazítást a hiteles információk birtokában. A sürgősségi betegellátásra vonatkozóan az alábbiakat szeretnénk rögzíteni: Hazánkban mindenkinek joga van az egészségügyi törvény alapján az életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését biztosító ellátáshoz, fájdalmának csillapításához és szenvedéseinek csökkentéséhez. A sürgős ellátást igénylő állapotokhoz tartozik például: trauma, mérgezés, szívritmuszavar, szív- és érrendszeri zavar, agyi keringési zavar, áramütés, akut hasi katasztrófa. A Szent György Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya teljes kihasználtsággal működik, ezért tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy a nem hirtelen fellépő panaszokkal, nem akut ellátást igénylő esetekben, receptíratás miatt ne a sürgősségi ellátást vegyék igénybe, hanem a háziorvosi rendelést, a Felnőtt Orvosi Ügyeletet vagy a szakrendeléseket. Ha nem ennek megfelelően tesznek, azoktól a betegektől veszik el az értékes időt, akiknek valóban szükségük lenne rá. A betegek a jogszabályban foglaltak szerint élhetnek a közérdekű bejelentés lehetőségével. Panaszaikkal az intézmény betegjogi képviselőjéhez fordulhatnak. Az elérhetőségek a kórház hivatalos weboldalán szerepelnek: Fejér Vármegyei Szent György Kórház (fmkorhaz.hu)   Székesfehérvár, 2023. 07. 05.   
 2023.07.05. 14:00

Vissza a főoldalra