Warning: A non-numeric value encountered in /home/fmkozhu1/public_html/news.php on line 18

Hírek, információk

Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) a II. Járóbeteg Szakrendelőben, Székesfehérváron

Országosan a legtöbb rendelőintézetben elindult az új Járóbeteg Irányítási Rendszer – így a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház II. Járóbeteg Szakrendelőjében is. (Bejárat a Hunyadi utca felől).  A laboratóriumi vizsgálatok (vérvétel) és a radiológiai, képalkotói vizsgálatok (ultrahang, CT/MR, röntgen) kivételével a rendszer minden szakrendelésen működik. Kérjük, hogy csak sorszámmal fáradjon a rendelőhöz! Sorszám hiányában nem történik meg a behívás. Az alábbi iratokat kérjük hozzák magukkal: TAJ kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya és ha van, beutaló.  Mi a teendője a szakrendelőbe érkezett pácienseknek? Előjegyzésre érkezett, van már aznapra foglalt időpontjaA rendelőintézet csarnokában található sorszámkiadó automatából az „Előjegyzésre érkeztem” opció kiválasztása után kérjük írja be a TAJ számát. Ezután kapott sorszám mellett látni fogja a rendelő helyiség számát, ahol a vizsgálat történik és az ön előre foglalt időpontját. Fontos: Sorszámot csak az időpont előtt 30 perccel ad ki az automata – sem előbb sem később – ezért kérjük a pontos érkezést. Amennyiben gépkocsival érkezik, számoljon a parkolásra fordított idővel is.Ezután nincs más teendője, mint, hogy az adott rendelőnél helyet foglal, és figyeli az ott kihelyezett tájékoztató kijelzőt, ahol a sorszámok megjelennek. Akut (sürgős) panasza van, nincs időpontja„Betegfelvételre megyek” felirat melletti gombot szükséges választani a sorszámkiadó automatánál és ezt követően figyelni a kijelzőt, hogy melyik ablakhoz kell fáradnia. A Betegfelvételi Iroda munkatársai számára legyen kedves jelezni, hogy azonnali beavatkozást igénylő vizsgálatra lenne szüksége. Ezt követően kollégáink egyeztetnek az adott szakrendeléssel és elbírálásra kerül, hogy aznap kerül-e a páciens vizsgálatra, vagy időpontot kap egy másik napra. Amennyiben fogadja a rendelés a beteget, kérjük, az adott rendelő ajtajánál várakozzon és figyelje a betegtájékoztató képernyőket.  Van beutalója (vagy olyan rendelésre érkezett, ahova nem szükséges beutaló) nem rendelkezik időponttal és nem sürgős ellátást igényelA sorszámot kiadó automatánál a „Betegfelvételre megyek” felirat gombot szükséges megnyomnia. A kapott sorszámmal a csarnokban várakozzon és figyelje a kihelyezett monitorokat. Jelezni fogják, a kapott sorszámmal melyik ablakhoz kell fáradnia a Betegfelvételi Irodán (rövidítve BFI, régi nevén Kartonozó). A rendelőintézet munkatársai a szükséges adategyeztetést követően időpontot adnak az Ön számára a megfelelő szakrendelésre. A sorszámkiadó automatánál munkatársaink segítik Önt az új Járóbeteg Irányítási Rendszer használatában, a megfelelő menüpont kiválasztásában és a további teendőkben. Köszönjük szíves együttműködésüket!  
 2024.06.18. 14:45

Sportos egészségügyisek

Igazán büszkék vagyunk arra, hogy a Szent György Kórház munkatársai nemcsak a hivatásukban állják meg a helyüket. Többen az egészséges életmódra és a mozgásra is nagy hangsúlyt fektetnek – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a futóversenyek állandó szereplői. Nemcsak a Belgyógyászati, valamint az Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztály kollégáiból és szülésznőkből szerveződött már futócsapat! A legutóbbi, XVIII. NN UltraBalatonon, a nyolc fős női csapat kategóriában is indult egy csapat! Hatan közülük intézményünk dolgozói, hárman pedig bár nem a munkatársaink, de szintén egészségügyi területen dolgoznak. A Scrambled Legs ráadásul dobogóra is állhatott: kategóriájukban a II. helyen végeztek, az induló 1910 csapatból pedig a 84-ik helyen értek be a célba! Nyolc futóval és egy biciklis kísérővel teljesítették a 211 kilométeres távot. A csapat tagjai: Dr. Zahorecz Anna – Általános Sebészeti Osztály Dr. Martonosi Anna – Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály Dr. Páros Alexandra – Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály Dr. Garda Luca – Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály Szőke Marianna – Központi Fizikoterápiás Osztály Gálné Fitos Éva – Pályázati és Dokumentációs Csoport Strobl Anita – gyógytornász Hangya Adrienn Ormándi Rebeka Szívből gratulálunk ehhez a fantasztikus teljesítményhez, reméljük jövőre ismét szurkolhatunk Nekik is, ahogy a többi csapatunknak!
 2024.06.06. 10:55

Informatikai képzés a kórházban

Munkatársaink számítógépes ismereteit fejlesztik a Kyndryl Informatikai Szolgáltatóközpontjának székesfehérvári munkatársai. Az ingyenes programban a nagyvállalat szakértői önkéntes munkában Excel képzést nyújtanak a kórház HR és gazdasági területein dolgozók számára. A tervek szerint a kezdeményezést később a kórház többi osztályára is kiterjesztjük, hiszen a képzés jelentős segítséget nyújt kollégáink mindennapi feladatainak hatékonyabb elvégzésében. Presszer Péter, a Kyndryl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, a cég jelentős szereplőként kíván működni minden olyan közösségben, ahol jelen van. Ehhez szorosan kapcsolódik az önkéntesség gyakorlata, mely során a tudás alapú, a szakismerek átadásával kapcsolatos programok kiemelt szerepet kapnak. Miután a Szent György Kórházzal több területen is kapcsolatban állnak, így adódott a lehetőség, hogy a kórházi dolgozók napi munkájához nyújtsanak segítséget a számítógépes ismereteik növelésével. Nyakas Eszter ápolási igazgató hangsúlyozta, szerencsésnek mondhatjuk magunkat - vannak, akik kézzel fogható adományokkal, eszközökkel segítik a beteggyógyítást, mások pedig, mint most például a Kyndryl Hungary Kft., oktatással járulnak hozzá működésünkhöz. "Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk munkatársaink folyamatos képzésére, a meglévő tudásanyag frissítésére, ezért is nagy öröm számunkra ez a felajánlás - hiszen ez is segít bennünket a hatékony feladatellátásban. A ma és holnap két csoportban induló képzésen a HR és a gazdasági területeken dolgozók élhetnek a lehetőséggel. Hálásak vagyunk a felajánlásért!" – tette hozzá. forrás:szekesfehervar.hu
 2024.06.06. 10:50

Vissza a főoldalra