Hírek, információk

Sajtóközlemény

BETEGBIZTONSÁGOT NÖVELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEK A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZBAN

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Széchenyi 2020 program keretében szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársággal, mint Támogatóval a "Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban című EFOP-2.2.18-17-2017-00032 azonosító számú projekt megvalósítására. 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 199,54 millió Ft vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

 

 A projekt operatív céljai illeszkednek a felhívás két részcéljának megvalósításához az alábbiak szerint: 

1. a projekt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ellátásainak betegbiztonsággal kapcsolatos technológiai folyamatainak fejlesztését célozza, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata,

2. célja továbbá az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetése a betegellátás biztonságának növelése érdekében.

A projekt keretében beszerzésre került összetett kézhigiénés gyakorlatot támogató rendszer, mely tartalmazza a kézfertőtlenítési technika megfelelőségét mérő rendszert, a falra szerelhető - érintésnélküli vagy könyökkaros folyékony szappan adagoló és kézfertőtlenítőszer adagoló berendezéseket és az ágyvégre/ruházatra erősíthető kézfertőtlenítőszer-tartó eszközöket. Továbbá a felületi dekontaminációt támogató rendszert és a záró-fertőtlenítést végző, környezetbarát automata rendszert. Az egységes betegazonosító rendszer kialakítása a betegellátás minőségét javítja

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017.11.01., fizikai befejezésének napja: 2018.10.31.  A 199,54 millió forint európai uniós támogatás segítségével a fejlesztés eredményenként jelentősen javult a betegbiztonság és az intézmény ellátási színvonala. 

 

 

További információ kérhető: 

Dr. Kovács Attila, projektmenedzser

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Telefonszám: +36-22-535-000 

Email.: akovacs@mail.fmkorhaz.hu

 

 2018.12.17. 22:00

Vissza a főoldalra