20 év után ismét városunkban a Magyar Kézsebész Társaság Kongresszusa és a Fiatal Kézsebészek Fóruma! Immár 29-ik alkalommal ült össze a szakmai fórum.

2023-09-15 08:00:00

20 év után ismét városunkban a Magyar Kézsebész Társaság Kongresszusa és a Fiatal Kézsebészek Fóruma! Immár 29-ik alkalommal ült össze a szakmai fórum. , Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

A résztvevők – az előadásokon túl – a Szent György Kórház Skill laborjában is részt vettek egy tréningen.

Dr. Szarvas József, a Kongresszus elnöke, intézményünk főorvosa, mint előadó is részt vesz az eseményen. „Legyen ez a Kongresszus a magyar kézsebészet megújítására, felfrissítésére tett kísérlet, hogy 20 év múlva egy újabb nemzedéknek is legyen miért kongresszust szervezni.”– mondta.

Prof. Dr. Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója a megnyitón úgy fogalmazott: a városban hosszú évtizedek óta kiváló szakemberek dolgoznak, akik munkájukkal évről évre színvonalas ellátást biztosítanak, sőt többen közülük itt szerezték meg kézsebész szakvizsgájukat. Hozzátette, a közelmúltban nyolc orvos érkezett a Királyok Városába, ami szintén megerősítése a jó úton járó szakmai munkának.

A szekciók a mai napon is folytatódnak. Dr. Benis Szabolcs és Dr. Balog László kórházunk Baleseti Sebészeti Osztályának munkatársai például a gyermekkori alkartörés következtében kialakult idegsérülésről mutatnak be két esetet is! De szó lesz az ujjsugár eltávolításáról is, a témában a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának szakemberei tartanak előadást.

Emellett a résztvevők megismerkedhetnek Székesfehérvár történelmével, kulturális életével is, hiszen a mai zárónapon is érdekes programokkal készültek a szervezők: múzeumlátogatáson vesznek részt a kongresszus vendégei, és színházi csemege is szerepel a palettán.

 

(fotó: szekesfehervar.hu)

Oszd meg a Facebookon!