Aranylámpás Díjat kapott Dr. Andavölgyiné Tóth Márta

2023-09-21 13:20:00

Aranylámpás Díjat kapott Dr. Andavölgyiné Tóth Márta, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Fejér Vármegyei Szakdolgozói Napot - a programon a felnőttápolás és -gondozás, a gyermekápolás és -gondozás, a sürgősségi ellátás, a fogászati ellátás, a védőnői ellátás, a mozgásterápia és a fizioterápia, valamint a közegészségügy és népegészségügy területén dolgozók vettek részt. 

 

A rendezvény keretében adták át a Semmelweis Napi Elismerő Okleveleket és az Aranylámpás Díjat is. Nagy öröm számunkra, hogy a Szent György Kórház Gyerekosztályának főnővére kapta az Aranylámpás Díjat az idei évben! Az elismerést 2012-ben alapították, és minden évben annak a kamarai tagnak adományozzák, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás területén magas színvonalú, példaértékű munkát végzett. 

 

Semmelweis Napi Elismerő Oklevél elismerést kapott Hulló Andrea, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Sebészeti osztály ápolója, Kuti Kálmánné, a Sárbogárdi Rendelőintézet asszisztense, Mészárosné Jaskó Enikő, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető dietetikusa, Molnár Emese, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Urológiai Osztályának főnővére, diplomás ápoló, Oláh Piroska, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyógyszertári asszisztense, Pappné Tóth Andrea székesfehérvári körzeti ápoló, Répásyné Szacker Melinda, a Móri Kórház ápolója, Tarnai Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ápolója és Varga Tünde Magdolna, a Csákvári Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály ápolója.

 

Szeretnénk megköszönni az egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkáját – mondta Mészáros Attila alpolgármester, aki Székesfehérvár közössége nevében fejezte ki háláját az ünnepségen. „Székesfehérvár, az állami fenntartóval együtt a minőségi munkakörülmények tekintetében tud segíteni. Az elmúlt években számtalan rendelőt újított fel az önkormányzat városszerte, és zajlik jelenleg is a kórház bővítése, továbbá hamarosan a hotelépület légkondicionálásának kiépítése is elkezdődik." Az alpolgármester fontosnak nevezte, hogy az állam folyamatos béremeléssel segítse a szakdolgozókat, és mint kiemelte: bízik abban, hogy ez folytatódik a közeljövőben is.

 

A rendezvényen prof. Dr. Bucsi László a Szent György Kórház főigazgatója úgy fogalmazott, sebészként hamar rájött arra, hogy az orvos csak egy „félkarú óriás" az egészségügyi szakdolgozók nélkül, ami az első elvégzett műtét után kiderül. Hamar kiderül azonban az is, hogy milyen fontosak a betegek rehabilitációjában az egészségügyi szakdolgozók. Beszélt arról is, hogy idén a 18 százalékos béremelés után a jövő évi bérfejlesztés várhatóan differenciált lesz.

 

(forrás: okkfehervar)

Oszd meg a Facebookon!