Hogy gondtalan legyen a nyaralás

gondtalan nyaralás, egészségügy, gyógyszerek
 
Papucs, törölköző, fürdőruha, naptej – csak néhány azok közül, aminek helyet szorítunk bőröndünkben, amikor nyaralásra indulunk. Ám bizonyos gyógyszerek is elengedhetetlen kellékei az utazásnak. Hogy melyek ezek? Íme, a lista. 
 
Az útipatika éppoly nélkülözhetetlen egy nyaralás alkalmával, mint mondjuk a hivatalos okmányok. Mert bár gyógyszertár minden városban van, ha külföldön vagyunk, érhetnek bennünket meglepetések, így ajánlott inkább a már jól bevált és ismert készítményeknél maradni. De vajon mi az, ami mindenképp kerüljön a bőröndbe a naptej és a napozási utáni krémek mellé?

Bővebben...

 

Külföldön is felkészülten

egészségügy, Szent György Kórház, nyaralás külföldön

Bár mindjárt augusztus, még ne temessük a nyarat, sokan ilyenkor veszik ki éves szabadságukat és kelnek útra. Nagyon népszerűek a külföldi utazások, főként egy-egy egzotikus országba. Azonban, hogy ne legyen rémálom a pihenés, tartsunk be néhány alapvető higiénés szabályt. 


Mindegyik országnak más és más a kultúrája, a gazdasága, a környezeti és a higiénés adottságai is. Érdemes tehát tájékozódni utazás előtt, ugyanis jobb az óvatosság annak érdekében, hogy a nyaralásunk ne változzon rémálommá - mondja Dr. Müller Cecília, megyei tiszti főorvos.  

Bővebben...

 

Púpos szúnyog

A szúnyogok is terjeszthetnek fertőzést.

 

Horgolt polipok 

Civilek támogatták a kórházi kezdeményezést.

 

 

Semmelweis napi ünnepség

1818. július 1-jén született Semmelweis Ignác magyar orvos, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz felfedezésében, leküzdésében. Emlékét a Székely János Jenő szobrászművész által alkotott márványtábla őrzi az Oskola utcában annak tiszteletére, hogy az anyák megmentője a Ciszterci Gimnázium tanulója volt 1832-33-ban. Az egészségügyben dolgozók munkájának méltó elismerésére az Önkormányzat 2011-ben alapította meg a „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat, melyet minden évben a Semmelweis napon adnak át. 
 
A rendezvény az Oskola utcai Semmelweis- dombormű megkoszorúzásával kezdődött, majd a Hiemer-ház báltermében folytatódott, ahol elismeréseket adtak át. A „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat idén dr. Tornai Ágnes gyermekgyógyász szakorvos kapta.
 
Dr. Tornai Ágnes főorvos 1963-ban szerezte meg orvosi diplomáját summa cum laude minősítéssel. Az Orvostudományi Egyetem elvégzése után a Fejér Megyei Kórházba került, ahol eleinte, mint segédorvos dolgozott, majd szakképesítése megszerzése után szakorvosi munkakört töltött be. 1972-ig a csecsemő-és gyermekosztályon volt alorvos, majd 1983-ig az újszülött osztályon adjunktus, míg 1984-ig főorvos. Ezen év februárjában került át a Székesfehérvár Városi Tanács VB. Egészségügyi Osztályhoz csoportvezető gyermekgyógyász főorvosnak. A székesfehérvári iskola-egészségügyi szolgálatnak, azóta is aktív és egyben fáradhatatlan vezető főorvosa.

Bővebben...

 
További cikkeink...