Synlab Székesfehérvári Laboratórium (korábban Központi Laboratórium)

 

Synlab Hungary Kft. - közreműködői szerződés alapján - működteti

Évi átlagos betegforgalom: 420 120

Ellátandó lakosságszám: 460 000

Tevékenységünk: A Synlab Székesfehérvári Laboratóriumban (II. progresszivitási szint) laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokat végzünk a kórházi fekvőbeteg-ellátás, kórházi és egyéb szakrendelések, területi ellátási kötelezettség körébe tartozó megyei és városi háziorvosi szolgálat részére. Telephelyeinken (Enying, Bicske, Csákvár, Sárbogárd, Mór), valamint az I. Szakambulancián (Távírda u.4.) vérvételi helyek működnek (0. progresszivitási szint). A vérvételi helyekről beküldött vizsgálati anyagok feldolgozása a központi telephelyen (Seregélyesi út 3.) történik. A diagnosztikai vizsgálatokat korszerű, számítógép vezérelt analizátorokon végezzük, melyek on-line kapcsolatban állnak a laboratóriumi információs rendszerrel. A betegek adatai, vizsgálatkérései, majd vizsgálati eredményei egyedi vonalkód segítségével kommunikálnak a laboratórium számítógépes rendszere és az analizátorok között. Közvetlen számítógépes hálózati kapcsolatban állunk a kórház informatikai rendszerével, így a kórházi osztályokról és a szakrendelésekről számítógépen keresztül feladott vizsgálatkéréseket közvetlenül a laboratóriumi informatikai rendszerbe tudjuk érkeztetni. A kész laboratóriumi leleteket hasonló módon juttatjuk vissza a kórházi informatikai rendszerbe. A szakrendelésekről érkező betegeknek tehát csak egyszer kell a laboratóriumban megjelenniük, a vérvétel alkalmával, laboratóriumi leletüket pedig a kezelőorvosuktól fogják megkapni. Az alapellátásból és a nem Szent György Kórház szakrendeléseiről érkező járóbetegek ellátása előjegyzési rendszerben működik. A Szent György Kórház szakrendeléseiről jövő betegek, valamint a várandósok és a 18 év alatti gyermekek ellátása nem előjegyzés köteles.

Időpont foglalás személyesen vagy az alábbi telefonszámokon kérhető munkanapokon 7-15 óráig:

06-22-535-585, 06-22-505-744.

 

A laboratórium a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Kaposvári Képzési Központ orvosdiagnosztikai laboratóriumi gyakorlati oktató helye.

Laboratóriumunk, az MSZ EN ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008) szabványnak megfelelő, tanúsított minőségirányítási rendszert működtet. Külső jártassági vizsgálatokban részt veszünk 1997 óta.

Vizsgálati palettánk: klinikai kémia, fehérjeanalitika, hematológia, hemosztázis, trombofilia diagnosztika, hormon- és gyógyszerszint meghatározások, tumormarker,  immunológiai, allergológiai vizsgálatok, fertőzés szerológia, vizelet-és széklet analízis.


AZ OSZTÁLY DIPLOMÁSAI:

Dr. Kellner Viola Zsuzsanna - osztályvezető főorvos, szakmai igazgató

Dr. László Kinga - biológus PhD – szakmai igazgató helyettes

Dr. Szepesi Erzsébet - főorvos

Dr. Jászberényi Orsolya - szakorvos

Patonai Zsolt – biológus

Horváthné Benkő Zsuzsanna - biológus

Baglyas József villamosmérnök

Vezető asszisztens: Paul Márta analitikus

 

Laboratórium telefonszáma:   (22) 535-586,  (22)535-500/14-26

Beteg időpontfoglalás telefonszáma:  (22) 535-585,   (22) 505-744


A laboratórium helye: Diagnosztikai épület III. szint

 
Vissza