Egynapos Sebészeti Centrum

Telefon:  +36 (22) 535-500 / 2240 mellék

 

Osztály elérhetősége:

B épület II. emelet (jobb oldal)

 

Osztály kapcsolattartási információi:

Telefonszáma: +3622535500 / 2240 mellék

E-mail címe: egnypossebészet@fmkorhaz.hu

 
Orvos szakmai vezető:

Dr. Farkas Beáta,   E-mail címe: bfarkas@mail.fmkorhaz.hu

 
Esetmenedzser, ápolás szakmai vezető:

Pollman Judit,      Elérhetősége: B épület II. emelet (jobb oldal)

                             Telefonszáma: +3622535500 / 2364  mellék

                             E-mail címe: jpollmann@mail.fmkorhaz.hu

 

 

Osztály bemutatása:

Az Egynapos Sebészeti Centrum 2021. szeptember 1-jén kezdte meg működését Székesfehérváron. A két újonnan kialakított, korszerű technológiával felszerelt műtő és a hozzá tartozó 23 ágyas fekvőbeteg osztály, a betegek számára magánklinika komfortjával megegyező ellátást biztosít. Mindezt teszi a megyei kórház által nyújtott legmagasabb betegbiztonság mellet társadalombiztosítási alapon.

Az Egynapos Sebészet olyan speciális ellátási forma, melyben a műtét és a műtétet követő ápolási szak maximum 24 órás kórházi tartózkodást igényel. 

Milyen típusú műtéteket végeznek a szakemberek?

  • – általános sebészeti
  • – ortopédiai
  • – traumatológiai
  • – sportsebészeti
  • – urológiai
  • – kézsebészeti

Az egynapos sebészeti műtét időpontja előre tervezett és protokoll szerinti kivizsgálás után, altatóorvosi vélemény birtokában végezhető el. 

A betegellátást diplomás ápolók illetve több éves szakmai gyakorlattal rendelkező, szakápolói végzettségű ápolók biztosítják. 

A betegbiztonság növelése céljából, betegeink megfigyelését betegőrző monitorok is segítik. Fájdalomcsillapítási protokoll alkalmazásával, a műtét utáni fájdalom csökkentése, lehetőség szerinti megszüntetése, valamint betegeink mielőbbi mobilizációja a cél.

A beavatkozás utáni távozási időpontot az operáló orvos és az érzéstelenítést végző altatóorvos közösen határozzák meg, az elvégzett műtét, valamint a beteg átalános állapotának függvényében. Amennyiben a betegbiztonság azt kívánja meg, a kórház adottságaiból adódóan lehetőség van a beteg áthelyezésére másik fekvőbeteg osztályára.

A műtétet végző orvossal, gyógytornásszal valamint dietetikussal történt egyeztetést követően az osztályról való távozás előtt az ápoló személyzet szóban és írásban is tájékoztatást ad a műtét utáni további teendőkről.

Egynapos Sebészeti Centrumunkban modern, tiszta környezetben biztosítjuk önnek a magasszíntű orvosszakmai munkát, a beteg fókuszú, biztonságos betegápolást a személyes adatok maximális védelme mellett.

 

Orvosaink

Dr. Farkas Beáta

főorvos, orvosszakmai vezető


Szakdolgozóink

Pollmann Judit

esetemenedzser, vezető ápoló


Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.