Tisztelet az ápolóknak – ünnepség a Szent György Kórházban

2024-02-20 08:00:00

A Magyar Ápolók Napja tiszteletére idén is ünnepséget szerveztünk a Szent György Kórházban. Ezzel is szeretnénk köszönetünket kifejezni ápolóink számára, akik nap, mint nap fáradhatatlanul dolgoznak a betegekért.

Ebben az évben is több kitüntetést adtunk át!

Az Év Ápolója kitüntetést Maksi Anita, az I. Belgyógyászat osztályvezető főnővérhelyettese kapta.

Az Év Asszisztense 2024-ben Kövérné Szorg Mária, a Radiológiai Osztály vezető asszisztense lett.

Tiszteletbeli Ápolóvá választottuk Dr. Montskó Valériát, a szeptikus részleg részlegvezető főorvosát.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Vármegyei Területi Szervezete elismerő oklevelet adott át pályakezdő, betegágy mellett dolgozó ápolók részére. Az elismerés elnyerésének feltételei egyebek mellett a kiemelkedő szakmai tudás, a nyitottság, a magas fokú hivatástudat és a betegekkel, kollégákkal való kiváló kommunikáció. Elismerő Oklevélben részesült Jankovics Eszter, a Szeptikus részleg OKJ-s ápolója és Menik Viktória, az Általános Sebészet diplomás ápolója.

A közelmúltban több munkatársunk is miniszteri elismerést vehetett át – őket is köszöntöttük e jeles napon!

Elődeinkről sem feledkezhetünk meg: azokat a nyugdíjas ápolóinkat is köszöntöttük, akik 1974-ben, 50 évvel ezelőtt végeztek a József Attila Gimnázium és Szakközépiskolában.

Egy fiatalembert is köszönthettünk: a napokban ugyanis kiderült, hogy kiknek kedvezett a szerencse a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2024-es pályaorientációs kiadványának nyereményjátékán. A nyertesek között szerepelt Benke Ferike, a dégi Dr. Kovács Pál Általános Iskola tanulója is! Nyereményét, egy tabletet vehetett át Szabó Istvántól, a MESZK Fejér Vármegyei Területi Szervezet általános alelnökétől.

Szívből örülünk, hogy ennyien ünnepelhettük együtt ezen a napon, az ünnepséget ápolóink tiszteletére Agárdi Szilvia megható zenei műsora koronázta meg.

 

fotó: Kiss László

Oszd meg a Facebookon!