Szakmai nap a Szent György Kórházban

2022-07-04 15:20:00

Szakmai nap a Szent György Kórházban, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Skill labor működik a Szent György Kórházban. Szakmai nap keretében mutattuk be kórházunk egyik büszkeségét. A skill labor olyan szimulációs eszközökkel felszerelt egység, ahol orvosok és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók és ápolóképzésben résztvevők gyakorolhatják a betegellátást, ahol valósághű körülmények között oktathatók a diagnosztikus, terápiás, köztük életmentő beavatkozások – mindez kockázatmentes, korszerű és magas színvonalú eszközökkel felszerelt környezetben.

 

A fejlesztés részeként egységes skill oktatási képzési program lett kidolgozva. A 492 m2 területen helyet kapott két elméleti oktatóterem, két demonstrációs terem, műtő zsilippel, tanári szobák, eszközraktár és öltözők is. 74 millió forint támogatási összegből alakítottuk ki, és 238 millió forint értékű eszközparkkal szereltük fel.

 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Debreceni,-a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem összefogásában valósult meg a projekt országszerte. A három egyetemi skill központ mellett 16 megyei oktatókórházban vált lehetővé vált a diagnosztikus, terápiás és életmentő beavatkozások gyakorlati oktatása.

 

Fotó: Pápai Barna

Oszd meg a Facebookon!