Speciális ágyak, gyógyszerosztó kocsik, tanfolyamok – újabb támogatás a kórháznak

2023-11-13 12:00:00

Speciális ágyak, gyógyszerosztó kocsik, tanfolyamok – újabb támogatás a kórháznak, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

A Howmet-Köfém Kft. valamint a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatának köszönhetően 40.000 USD-ral gazdagodott a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. A nagyvállalat immár 30 éve támogatja intézményünket, fontos céluk a társadalmi felelősségvállalás, és, hogy modern eszközök segítsék a beteggyógyítást.

A Szent György Kórház menedzsmentjének és munkatársainak nevében Prof. Dr. Bucsi László főigazgató köszönte meg Katus Istvánnak, a Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatójának az ismételt segítséget!

A támogatási összegnek köszönhetően intézményünk több mint 100 munkatársa vehetett részt egy Dotte-módszerrel történő elméleti és gyakorlati képzésen, melyen a helyes betegmozgatási technikákat sajátíthatták el. Ez nem csak a betegek szempontjából fontos – műtéttípustól függetlenül évente csaknem 65.000 betegfektetést végeznek kollégáink. Az egészségügyi dolgozóknál a betegek mozgatása, naponta többször, nagyobb súly emelése nagy terhet ró a gerincre. Az oktatása célja a munkavállalóink fizikai megterhelésének csökkentése volt.

Két munkatársunk vehetett részt ATSL tanfolyamon. Ez egy az USA-ban és Ázsiában is használt súlyos sérült ellátási protokoll, mely meghatározza, mit kell csinálni a gyakorlatban egy súlyos sérülttel attól a pillanattól kezdve, hogy megérkezett a traumatológiai ambulanciára. Alkalmazható kórházakban és katasztrófahelyzetben is.

Eszközbeszerzésre is lehetőségünk nyílt: tizennégy gyógyszerosztó kocsi került egy-egy osztályra, mások mellett az Ápolási és az Idegsebészeti Osztályra és az Infektológiai Osztályra is. Valamint három speciális, többfunkciós betegággyal is gazdagodott intézményünk.

Köszönjük szépen a támogatást!

Oszd meg a Facebookon!