Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Dr. Varga Miklós

2022-06-30 14:50:00

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Dr. Varga Miklós, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata szerdán, a Szent István Király Múzeum Díszudvarán rendezett ünnepségen. Az orvosok, ápolók, védőnők, egészségügyi dolgozók tiszteletére szervezett eseményen hagyományosan díjakat adtak át.

 

Dr. Horváth Éva házi gyermekorvos kapta idén a Székesfehérvár Egészségügyéért-díjat. Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vett át Dr. Varga Miklós, aki 1974 óta a Szent György Kórház Baleseti Sebészeti Osztályának főorvosa és nyugdíjba vonulása óta is aktívan dolgozik.

2011 óta július elseje a magyar egészségügy ünnepe. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz okának felfedezője, az anyák megmentője. Székesfehérvár Önkormányzata minden évben megrendezi Semmelweis-napi ünnepségét, hogy köszönetet mondjon a város és környéke ellátásában dolgozók munkájáért.

Köszöntötték a Humán Szolgáltató Intézet jubiláló dolgozóit is, valamint a Védőnők Napján Kiváló Védőnő elismerést kapott Szilvágyi Szilvia területi védőnőt. A nemrég Steller Mária Védőnői Díjat kapott Nida Anikó területi védőnőnek is köszönetet mondtak áldozatos munkájáért. Az ünnepi műsorban a Szent György Kórház kórusa közreműködött.

Gratulálunk minden díjazottnak!

 

(forrás, fotó: szekesfehervar.hu)

Oszd meg a Facebookon!