Összefogás – megújult a II. Belgyógyászati Osztály

2023-12-11 08:00:00

Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, ami a közelmúltban a Szent György Kórház II. Belgyógyászati Osztálya esetében is beigazolódott: széleskörű összefogás eredményeként ugyanis jelentős fejlesztés valósult meg a C1 részlegen.

Teljes festés, új bútorok, műpadlócsere, tűzgátló szigetelés, szennyvízvezeték-átkötés, villanyszerelési munkálatok – látványos megújuláson ment át a belgyógyászati osztály. A nagy vizesblokkok mellett négy kórterem kapott saját fürdőt, valamint a dolgozói vizesblokkok és az orvosi szoba is megszépült. Az osztály ezek mellett új ágytálmosó készüléket is beszerzett.

Komfortosabb és szebb lett a részleg, de ami a legnagyobb örömmel tölti el a munkatársainkat, az az, hogy ennyien érezték fontosnak, támogassák a célkitűzések megvalósulását.

Az osztályon dolgozók – orvosok, nővérek egyaránt – egy emberként vették ki részüket a teendőkből, a kórház Műszaki Osztályának munkatársai pedig erejükön felül igyekeztek annak érdekében, hogy minél előbb befejeződjenek a munkálatok.

Bruttó 42.593.424 forintból valósultak meg a fejlesztések. Köszönhető mindez a Sárkányszív futócsapatnak és azoknak, akik rájuk szavaztak a BiotechUSA és az Ultrabalaton Charity programjában. Több magánszemély is a kezdeményezés mellé állt. Emellett, akik ellátogattak a Richter Egészségváros programjára, szintén hozzájárultak a munkálatok megvalósulásához, ugyanis az ott összegyűlt összeg is a „belgyógyászati kalapba” ment. A Richter alapadománya 3,5 millió forint volt, ez az összeget Székesfehérvár Önkormányzata is felajánlotta a Szent György Kórház Alapítványnak – az alapítvány pedig több mint 15 millióval egészítette ki a még hiányzó forrást.

A Betegápolásért Alapítványnak köszönhetően központi oxigént kapott az osztály, a kórtermekbe új asztalok és székek kerültek, valamint a fürdőkbe is új polcokat szereltek.

Itt azonban nem ért véget a történet: Rappai Milánnak, az RM Bútor képviselőjének, valamint Szegi Zsoltnak és Barlabás Tamásnak, a King Bútor Kft. képviselőinek köszönhetően új nővérpultot kapott a részleg.

Köszönjük az összefogást!

Oszd meg a Facebookon!