Oktatófilmet forgattak a Szent György Kórházban

2023-06-08 14:23:00

Oktatófilmet forgattak a Szent György Kórházban, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Június 22-én Egerben tartják meg a Magyar Ortopéd Társaság Kongresszusát. Erre készül intézményünk is. Dr. Zahár Ákos ortopéd - traumatológussal és csapatával forgatott oktatófilmet Sanatmetal. A Szent György Kórház műtőjében örökítették meg, hogyan is zajlik egy csípőprotézis műtét, melyek a legújabb technikák, a végeredményt pedig a közelgő kongresszuson vetítik le!

Miért fontosak az ehhez hasonló oktatófilmek?

Sokrétűen alkalmazhatók az edukációs programokban, a legtöbb esetben a szakorvosi akkreditált képzéseken használják őket és „élő" orvosi kommentárral vannak ellátva – azaz a műtéttechnika sajátosságait, a feltárási technikákat, a műtéti lépések helyes sorrendjét, valamint adott protézis-implantátum előnyeit ismertetik az előadók.

Dr. Zahár Ákos csípő- és térdprotézisek beültetésére, valamint ezek cseréjére, a revíziós arthroplasztikákra specializálódott. 9 évig Hamburgban dolgozott, majd 3 évig Berlinben volt osztályvezető főorvos. Németországban és Belgiumban sajátította el az ún. direkt anterior (izomátvágás nélküli) csípőprotézis beültetés technikáját. 2021 áprilisa óta vezeti kórházunkban a Mozgásszervi Sebészeti Centrumot.

Oszd meg a Facebookon!