Módosult a vérvételi időpontfoglalás rendje!

2023-05-04 00:00:00

Májustól módosult a vérvételi időpontfoglalás rendje. Minden típusú beutalóval szükséges előzetesen időpontot foglalni a laboratóriumi ellátáshoz. Ez alól kivétel, aki sürgős beutalóval érkezik.  

 

Központi laboratórium

Időpont foglalásra telefonon hétfőtől péntekig 11:00 és 14:00 között a +36 21 223 3131 telefonszámon, míg személyesen hétfőtől péntekig 07:00 és 15:00 között az 1. ablaknál van lehetőség.

Online időpont foglalási lehetőségek

Háziorvosi beutalóval vagy más intézmény szakorvosának beutalójával https://www.synlab.hu/booking/locations/164/services/13/opening-hours
Szakrendelésen kiállított beutalóval https://www.synlab.hu/booking/locations/164/services/14/opening-hours
Magánfinanszírozott ellátás esetén https://www.synlab.hu/booking/locations/164/services/11/opening-hours

 

Hozott vérminta leadásához is időpontfoglalás szükséges!  

A Távirda utcai vérvételi helyre bármely beutalóval lehet időpontot foglalni: https://www.synlab.hu/booking/locations/78/services/7/opening-hours    

Fontos: Ezen a telephelyen csak 10 év feletti gyermekeket fogadnak vérvételre. Terheléses vizsgálat végzése ezen a helyen nem elérhető, ahogyan a magánfinanszírozott és sürgős vizsgálatok végzése sem.

Terheléses vizsgálat esetén csak telefonos időpontfoglalás lehetséges. Az előjegyzés során jelezhetik a betegek, hogy az alábbi vizsgálatok valamelyikére szeretne időpontot:

  • Cukorterhelés (OGTT: orális glükóztolerancia teszt)
  • Inzulinrezisztencia teszt
  • Laktózterhelés

(14 év alatti gyermek és/vagy 43 kg testtömeg alatti személyek esetén nem végeznek OGTT tesztet.)

Speciális kategória az ’ütemezett medsolos beutaló’, melyet a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakorvosa állít ki, és beutaló jobb felső sarkában jelzi a tervezett vérvétel szükséges időpontját. Ezt a jelzést plusz pecséttel és szignóval látja el. Ebben az esetben telefonon, és személyesen lehet időpontot foglalni.

Nem kell időpontot foglalni az alábbi vizsgálatokhoz:

  • a 10 év alatti gyermekeket a Kórház Gyermek ambulanciáján látják el: H-P 7.30 és 12.00 óra között. 
  • Hozott széklet-, vizeletminta leadása 
  • Sürgősségi beutaló  (sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával. Sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe. Háziorvosi sürgős beutaló érvényessége 3 munkanap.)

Egyéb információk:

  • Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe! Kérjük, ezt feltétlenül ellenőrizze az időpontfoglalás indítása előtt, mivel ezek hiányában a vizsgálatokat csak magánfinanszírozás keretében van lehetőségünk elvégezni. A beutaló mellett a személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya bemutatása is szükséges. 
  • A foglalt időpont – 30 perces idősáv – tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba. 
  • A laboratóriumban behívórendszer működik, érkezéskor az erre a célra szolgáló automatából sorszámot kell húzni a kiírt szempontok alapján. A páciensek behívása nem érkezési sorrendben történik. 
  • Megkérjük Pácienseinket, hogy amikor csak lehetséges, használják az EESZT-t leleteik tartalmának megismeréséhez. A közfinanszírozott, és magánfinanszírozott leletek is felkerülnek az EESZT-be. Nyomtatott leletet csak a legszükségesebb esetekben kérjenek ki. 
  • A vérvételi helyen a mintavételt minden esetben az időpontfoglalás típusának megfelelő finanszírozási forma szerint tudjuk elvégezni. Amennyiben Ön közfinanszírozott ellátást vesz igénybe, de emellett fizetős vizsgálatot is szeretne kérjük, hogy a Székesfehérvár Seregélyesi úti Magánvérvételi Hely foglalási táblázatában foglaljon időpontot, ahol a fizetős-, és közfinanszírozott vizsgálatokat egyszerre tudják elvégezni.

 

 

 

 

Oszd meg a Facebookon!