Kitüntetést kapott Szabó Bakos Zoltánné

2019-09-06 00:00:00

Kitüntetést kapott Szabó Bakos Zoltánné, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Szabó Bakos Zoltánné, az Egészségügyi Szakközépiskola elvégzését követően 1974. július 17.-től dolgozik, első munkahelyén, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Szakmai pályafutását szülésznőként kezdte. Korán felismerték vezetői rátermettségét, több évtizede az ápolás-vezetés különböző szintjén dolgozott, 15 éve pedig az ápolás első számú vezetője az intézetben. 

Márton Áron erdélyi püspök költő szavaival élve: "A foglalkozásban való jártasság, a foglalkozáshoz tartozó ismeretek birtoklása lelki erő is." 

Szabó-Bakos Zoltánné lelki ereje, mosolygó hozzáállása, mindenre kiterjedő figyelme meghatározó sarokpontja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetősége által is vallott "gyógyításba vetett hit" szellemiségének.  Fáradhatatlanul és következetesen dolgozik, nem csak a betegek gyógyulásáért, de kollégái és beosztottjai munkában töltött életminőségéért is. Munkájára nem csak, mint elvégzendő feladatra tekint, küldetéstudattal teszi azt. Gyors felismerő-készségének köszönhetően gyorsan és zökkenőmentesen kezeli a rendszerszintű problémákat is. Szakmai tapasztalatait, vezetői készségeit önzetlenül és végtelen odaadással osztja meg más kollégákkal, s más kórházakkal egyaránt.

Több alapítvány és szakmai civil szervezet tagja, ahol méltón képviseli a betegek és a dolgozók érdekeit. Köztestületünkben meghatározó személyiség, a kezdetektől tisztségviselő. Jelenleg a Humánpolitikai és Minőségfejlesztési Bizottság elnöke.

Oszd meg a Facebookon!