Jótékony katonák – összefogás a beteg gyermekekért

2023-12-11 12:00:00

Jótékony katonák – összefogás a beteg gyermekekért, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

A NATO Erőket Integráló Elem Magyarország katonái látogattak el a Szent György Kórházba. Immár harmadjára szerveztek jótékonysági aukciót és gyűjtést, hogy az abból befolyt összeggel egy kiválasztott szervezetet támogassanak. Az akció sikeres volt, hiszen 410 ezer forint gyűlt össze!

A munkatársaik szavazatai alapján idén a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványra esett a választás, hiszen a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályát szerették volna rajtuk keresztül támogatni.

A 39 fős nemzetközi szervezet tagjai különböző relikviákat ajánlottak fel: a parancsnokuk például azt a fából készült tevét, melyet még afganisztáni szolgálata alatt saját maga faragott. De volt, aki érmét vagy épp ruhát bocsátott licitre annak érdekében, hogy segíthessen a gyerekeknek.

Az NFIU parancsnokát, Topor István ezredest munkatársai is elkísérték az adományátadóra, mely igazán nemzetközire sikeredett: olasz, litván, német és szlovák jelzésű egyenruhások is tiszteletüket tették intézményünkben.

Dr. Kálmán Andrea osztályvezető főorvos úgy fogalmazott, hálásak minden összefogásért, hiszen több részleget is működtet a Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztály, van mire fordítani az összeget; legyen szó akár eszközökről vagy épp az osztályon dolgozók továbbképzéséről a minél magasabb szintű betegellátás érdekében.

Oszd meg a Facebookon!