Ismét Fehérváron tanácskoznak a szakemberek

2023-11-10 13:30:00

Immár nyolcadik alkalommal szervezték meg idén a Fehérvári Atherosclerosis Találkozót. Az egészségügyben dolgozók ma és holnap vesznek részt a tudományos konferencia ülésein. Kétévente rendezik meg a programot, a célja pedig, hogy a szakembereknek legyen alkalmuk megvitatni olyan súlyos témákat, mint a diabétesz, a magas vérnyomás, vagy éppen az elhízás, ezáltal pedig még hatékonyabban segíthessék a lakosság egészségének megőrzését.

A rendezvényre – melyen szó esik az új rehabilitációs és terápiás lehetőségekről is – az ország minden területéről érkeztek szakemberek; háziorvosok, dietetikusok, ápolási területen dolgozók, orvosok egyaránt.

A témák között szerepel az inzulinrezisztencia, a diabétesz komplex étrendi kezelése, a zsírmáj, a szépkorúak és a gyerekek táplálkozása is. A konferencia házigazdája, főszervezője Dr. Reiber István PhD címzetes egyetemi docens, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház belgyógyásza.

A megnyitón tiszteletét tette Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere. Köszöntőjében úgy fogalmazott: „ez a konferencia nagyon fontos üzeneteket fogalmaz meg mind a szakemberek, mind a lakosság részére. A város számára mindig is fontos cél volt az egészségmegőrzés. Ezért is indították el 2011-ben az Egészségfejlesztési tervet, városrészi és tematikus szűrőnapokat szerveznek. A Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése is kiemelt célok között szerepelt; a Modern Városok Programnak köszönhetően el is készül az új, 6000 négyzetméteres tömb, mely három szinten ad majd otthont a pulmonológiának, a felnőtt és gyermek infektológiának és az onkológiának, valamint a hozzájuk kapcsolódó ambulanciáknak."

Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója örömét fejezte ki, hogy a kórház orvosai ismét egy országos rendezvényt hoztak a városba. Felidézte, hogy csak az idei évben többek között Székesfehérváron üléseztek a gasztroenterológusok és a kézsebészek is, de a Fehérvári Orvos Napokat is nagy sikerrel rendezték meg. A konferencia fontosságát egy személyes példával erősítette meg: a májusi Richter Egészségnapon maga is megmérette a koleszterinszintjét, melynek köszönhetően időben és hatékonyan tudta kezelni a magasabb értéket – írja a szekesfehervar.hu.

(fotók: szekesfehervar.hu)

Oszd meg a Facebookon!