Ismét búcsúzunk – elhunyt Dr. Varga Miklós

2023-06-19 19:00:00

Ismét búcsúzunk – elhunyt Dr. Varga Miklós, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Fájó szívvel búcsúzik a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház teljes kollektívája – egy nagyszerű kollégát veszítettünk el. Elhunyt Dr. Varga Miklós, aki 1974 óta a Szent György Kórház Baleseti Sebészeti Osztályának főorvosa volt és nyugdíjba vonulása óta is a gyógyításnak szentelte életét.

Dr. Szarvas József, a Kézsebészeti Részleg részlegvezetőjének visszaemlékezésével búcsúzunk nagyszerű kollégánktól:

„Dr. Varga Miklós 1948. 11. 28-án született Bakonysárkányban, négy éves korától Székesfehérváron élt. 1967-ben érettségizett az akkori nevén József Attila Gimnáziumban. Ugyanebben az évben nyert felvételt a Pécsi Orvostudományi Egyetemre, ahol 1973-ban szerzett általános orvosi diplomát, az egyetem befejezését követően közel egy évig tartalékos tiszti képzésen vett részt.

1974 óta dolgozott intézményünk Baleseti Sebészeti Osztályán. Első szakvizsgáját 1978-ban sebészetből, majd a másodikat 1980-ban traumatológiából szerezte;1987-ben adjunktusi, 2002-ben főorvosi kinevezésben részesült.

Szakmai tevékenységét az új eljárások iránti fogékonyság, a bravúros műtéti technika jellemezte. Gyakran vállalt általános sebészeti jellegű feladatokat is. Nem volt, aki ne ismerte volna Székesfehérváron, ezért nagyon sokan fordultak hozzá, ő pedig teljes elhivatottsággal minden beteget ellátott. Nyugdíjba vonulása óta is aktívan szerepet vállalt a betegellátásban, részt vett a traumatológiai ügyeletekben, baleseti szakrendelést látott el – nyugdíjas éveiben is a betegek gyógyulásáért dolgozott.

A hivatása mellett a négy gyermekéről való gondoskodás állt első helyen az életében.

Mindig is érdekelte a számítástechnika világa, emellett szabadidejében szívesen fotózott és vadászott, a fegyverek és kések szakértő szerelmese volt.

Sokáig küzdött a rátörő rosszindulatú betegséggel. A harcban több csatát megnyert, ezek között vissza-visszatért dolgozni, de a végső küzdelemben mégis csak a betegség győzedelmeskedett.

Kiváló kollégát veszítettünk el, nyugodj békében Miklós!”

A Kórház saját halottjának tekinti!

 

Oszd meg a Facebookon!