Február elsejétől új helyszínen működik a felnőtt és a gyermekügyelet

2024-02-01 15:00:00

Február elsejétől új helyszínen működik a felnőtt és a gyermekügyelet, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

2024. február 1. napjától Fejér vármegyében is az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer áll a betegek rendelkezésére. Az ügyeletet az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) működteti. Az eddigi ügyeleti ellátási rendszer megszűnik! Mindkét ügyeletet új helyszínen, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén kereshetik fel a Tisztelt Betegek.

Székesfehérváron a felnőtt orvosi ügyelet a 2067-es számú rendelőben várja a pácienseket hétköznapokon 16:00 óra és másnap reggel 8:00 óra között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 0-24 órában. A rendelőt a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztály bejáratán keresztül, a Hunyadi utca felől lehet megközelíteni.

16:00 óra után az ügyeleti ellátást az Országos Mentőszolgálat biztosítja. A betegek a teljes ügyeleti időszak alatt a 1830-as egységes ügyeleti telefonszámon tudnak kapcsolatba lépni a szakemberekkel. Egy, a protokoll szerint összeállított kérdéssor feltevését követően döntenek arról, hogy elegendő-e a telefonos tanácsadás, vagy ügyeleti gépjárművet küldenek és a beteg otthonában orvosolják a bajt. Amennyiben súlyos a helyzet, úgy mentőt küldenek a helyszínre. Az ügyeleti helyszínek az ügyelet teljes időszaka alatt, így 22:00 óra után is felkereshetők személyesen.

A Gyermekorvosi ügyelet (0-18 éves korig) a Seregélyesi út 3. szám alatt működik február elsejétől, a Szent György Kórház Gyermeksürgősségi Ambulanciája mellett található épületben. Hétfőtől – péntekig 16.00 és 22.00 óra között, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon pedig 8:00 és 20:00 óra között várja az ügyeletes orvos a kis betegeket. Éjszakai gyermekügyelet a Szent György Kórház Gyermeksürgősségi Ambulanciáján működik majd. 

 

Felnőtt alapellátási ügyelet helyszíne

Felnőtt alapellátási ügyelet - 2067-es szoba

Felnőtt alapellátási ügyelet - 2067-es szoba

Felnőtt alapellátási ügyelet - folyosó

Felnőtt alapellátási ügyelet - folyosó

Felnőtt alapellátási ügyelet - 2067-es szoba bejárata

Felnőtt alapellátási ügyelet - 2067-es szoba bejárata

Gyermek alapellátási ügyelet helyszíne

Gyermek alapellátási ügyelet - bejárat

Gyermek alapellátási ügyelet - bejárat

Gyermek alapellátási ügyelet - épület

Gyermek alapellátási ügyelet - épület

Gyermek alapellátási ügyelet - rendelő

Gyermek alapellátási ügyelet - rendelő

Oszd meg a Facebookon!