Elismerés az egészségügyben dolgozóknak

2018-06-28 19:40:00

Elismerés az egészségügyben dolgozóknak, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy ünnepe. Székesfehérváron évek óta hagyomány, hogy az Önkormányzat a jeles évforduló alkalmából köszönti az ágazat munkatársait, az orvosokat, az ápolókat, az asszisztenseket, megköszönve áldozatos munkájukat és elhivatottságukat.

A mai ünnepség az Oskola utcai Semmelweis-domborműnél kezdődött. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusának előadása után megkoszorúzták Székely János Jenő alkotását.

A koszorúzást követően a Hiemer-házban folytatódott a Semmelweis-napi ünnepség. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András valamennyi egészségügyi dolgozónak köszönetét fejezte ki a város közössége nevében. Mint mondta: „Igyekszünk a város mindennapjai szempontjából nélkülözhetetlen munkát végzőknek megköszönni az áldozatos munkát. Kevés olyan terület van az életünkben, melyet az egészségügyhöz tudnák mérni, és fontos, hogy köszönetet mondjuk a fehérváriak közössége nevében ezért a szolgálatért….Látva az erőfeszítést, amit az egészségügyi szakemberek megtesznek, azt mondhatjuk, hogy illik kalapot emelni.”
Hozzátette, hogy a köszönet nemcsak ezen az egy napon,  hanem szürke hétköznapokon is jár.  Arra is felhívta a figyelmet, hogy tanuljuk meg megbecsülni az ország, a megye és a város egészségügyi ellátórendszerét.

A Székesfehérvár Egészségügyéért díj átadására Székesfehérvár Közgyűlésének következő rendes ülése előtt, augusztus 17-én kerül sor.

Képek és a szöve forrása: okkfehervar.hu

Oszd meg a Facebookon!