Egy „teherautónyi” szeretet

2021-12-20 19:00:00

Egy „teherautónyi” szeretet, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Többszáz bébiétel, textilpelenka, játékok és színezők – példaértékű civil kezdeményezés útján a Szent György Kórház három kórházi osztály gazdagodott csupa olyan eszközzel, mely könnyebbé teszi a gyermekek és hozzátartozóik számára a kórházban eltöltött időt. 

Mészáros-Herczeg Anna kislányát 2020-ban az Infektológiai osztályon kezelték. Az édesanya – miután gyermeke meggyógyult – szerette volna valahogy kifejezni háláját a szakemberek és ápolók felé: gyűjtést szervezett hát, hogy ezzel is megköszönje az egészségügyi intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját. Akkor annyi adomány gyűlt össze, hogy nemcsak az Infektológiai osztályra, hanem a Gyermekosztályra is jutott belőle. 

Kezdemenyezését az idei évben is folytatta, immáron célzottan. Székesfehérvár öt pontján gyűjtötték az adományokat, konkrét lista alapján. Anna ugyanis egyfajta közvéleménykutatást végzett: az édesanyák visszajelzései alapján írták össze, melyek azok a nem orvostechnikai eszközök, melyeknek örülnének és hasznát vennék a családok a kórházban töltött idő alatt.

Többszáz üveges babaétel, gyümölcspürék, nedves törlőkendő, 30 színes ágyneműhuzat, 62 mesekönyv, közel 120 színező és több doboznyi színesceruza, 25 pelenkázó alátét, félszáz koraszülött pelenka, több mint 3000 pelenka, rengeteg cumi és cumisüveg – felsorolni is nehéz, hogy Mészáros-Herczeg Anna hívó szavára a fehérváriak mi-mindent gyűjtöttek össze. Egy helyi vállalkozó pedig teherautóját ajánlotta fel, amivel ez a sok eszköz begördülhetett a kórház elé. 

Az adományok három osztály között: az Infektológia, a Gyermeksebészet és a Gyermekosztály között kerülnek kiosztásra. Ezúton is hálásan köszönjük a példátlan összefogást!

 

Fotók: Pápai Barna

 

 

 

Oszd meg a Facebookon!