A SZENT GYÖRGY ALKOTÓTÁBORBAN KÉSZÜLT KÉPEK IDÉN IS A KÓRHÁZ FOLYOSÓINAK FALÁT DÍSZÍTIK

2020-11-30 13:10:00

A SZENT GYÖRGY ALKOTÓTÁBORBAN KÉSZÜLT KÉPEK IDÉN IS A KÓRHÁZ FOLYOSÓINAK FALÁT DÍSZÍTIK  , Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Idén már 23. alkalommal szervezték meg azt a kiállítást a kórházban, melyen a Szent György alkotókör festményeit mutatták be. Azokat a képeket, melyek a nyári kéthetes tábor során készítettek a művészeti kör tagjai. A tárlat idén, a járványhelyzetre való tekintettel nem látogatható a kórház kisebédlőjében. Ám mivel a képek ezúttal is a kórház szobáinak falaira kerülnek, minden beteg gyönyörködhet bennük.
Az alkotótábor a kórház balatoni nyaralójában lelt otthonra és hagyomány már, hogy az ott készült képek a kórház falait színesítik.
A Horváth Péter festőművész által vezetett Szent György alkotókör idén 38 festményt adományozott az egészségügyi intézménynek.
A művészbarátoknak 1999 óta minden évben az üdülési szezon végétől van lehetősége az alkotó munkára a kórház üdülőjében.  Céljuk, hogy hangulatos, színes képekkel javítsák a betegek kedélyét.


(fotók: fmkorhaz)

Oszd meg a Facebookon!