Szemészeti Osztály

Telefon:  06 (22) 535-607, 06 (22) 535-608

Osztályvezető főorvos: dr. Tóth Jenő

Főnővér/főápoló: Molnár Jenőné

Feladata:

Az Orvos Igazgató irányítása alá tartozó szervezet, mely a szem védőszerveinek, a szemgolyó elülső és hátsó szegmensének betegségeinek lehetőség szerinti műtéti, laser, cryo-s (fagyasztásos) beavatkozások, ill. konzervatív terápiás ellátása. Elsősorban szürkehályog (egynapos phacosebészet)-, zöldhályog-, másodlagos zöldhályog-, szemhéj elváltozások - szemhéj sérülések és daganatok műtéti ellátása, Laser kezelések (pl.: zöldhályog, diabeteses szövődményekben) gyulladásos kórképek, szemfenéki keringészavarok kezelése, osztályos, ill. ambuláns ellátása. Speciális terület: az elülső szegmens daganatok angiographiás és diagnosztikai lehetőségei mellett azok műtéti ellátása. Az egyre növekvő macula degeneratios beteganyag külön érdeklődési és terápiás ellátási kört jelent számunkra (OCT + FLAG). 

A szakrendelés járó betegellátást és gondozási tevékenységet végez.

 

Osztály helye:

Hotel VII. emelet, bal oldali folyosó

 

Elérhetősége:

Osztályos iroda : 22/535-607, 22/535-608

Osztályvezető főorvos: 22/535-500/ 25 72

 

Szemészeti szakrendelők:

II. Szakambulancia, Hunyadi u., Enyingi Rendelőintézet és Sárbogárdi Rendelőintézet

 

Ellátási terület:

Fejér megye

 

Ágyszám:

20 ágy szerződéssel, 16 ágy használatban

 

Betegfelvétel rendje:

állandó felvételesként akut és krónikus esetekben is.

A felvétel történhet szakrendelésen, osztályos ambulancián keresztül vagy ügyeletben az ügyeletvezető engedélyezésével.

A szemészeti szakrendelések nem beutaló kötelesek. 

A 436. számú szemészeti akut rendelésünk fogadja minden hétköznap 8:30-14:30 óráig a sürgős eseteket (hirtelen látásvesztés, gyulladás, idegentest, illetve balesetes betegeket). 

 

Osztályunkra ügyeleti időben a betegek a sürgősségi ambulancián keresztül érkeznek. 

A szemészeti ügyeletes orvos kompetenciája eldönteni a nővér tájékoztatása alapján, hogy sürgős vagy nem sürgős ellátást igényel-e az osztályunkra érkezett beteg, az alábbiak szerint.

 

Az osztályon a nővér fogadja a beteget, anamnézis felvétele és a beteg vizsgálata /Vízus, megtekintés/, követően tájékoztatja az ügyeletes orvost, ha sürgős ellátást igényel a beteg /pl. hirtelen látásvesztés, mészsérülés, szemet ért ütés, kalapáccsal, vagy, forgó eszközzel történt sérülés, pl.: köszörű, fűkasza okozta sérülés, stb./ az ügyeletes orvos haladéktalanul bejön. 

Az ügyeletes orvos a behívást követően 40 perc alatt köteles beérni, és a Medsolban dokumentálni az esetet. Ha felvételt igényel a beteg, az ügyeletes orvos elrendeli a terápiára, beteg obszervációra vonatkozó teendőket, melynek dokumentálása, az érvényes Intézeti Belső szabályozók alapján történik.

Nem sürgős esetben/ több napos panasz, látást nem veszélyeztető eset, stb./ a beteget tájékoztatjuk az időben legközelebbi ellátás lehetőségéről. 

 

Osztályos vizitek: 

800 - 900 Főorvosi vizit.

1400 - 1500 Osztályvezetői vizit. 

 

Specialitások: Speciális terület: az elülső szegmens daganatok angiographiás és diagnosztikai lehetőségei mellett azok műtéti ellátása. Az egyre növekvő macula degeneratios beteganyag külön érdeklődési és terápiás ellátási kört jelent számunkra (OCT + FLAG). 

 

Orvosaink

dr. Karácsony Mária

Orvos / rezidens/ (GYES)dr. Láng Judit

adjunktusdr. Mihályi Dorottya

Orvos / szakorvos jelölt /dr. Pallós Ivett

szakorvos
dr. Smizsánszky Éva

Orvos / Szakorvos jelölt / (GYES)


dr. Szelp Judit

főorvos


dr. Tikk Tiiu

szakorvos


dr. Tóth István

szakorvos


dr. Tóth Jenő

osztályvezető főorvosCím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.