Sebészeti Osztály

Telefon:  06 (22) 535-500 / 18-21

Osztályvezető főorvos: Prof. Dr. Altorjay Áron

Főnővér/főápoló: Földesné Ferenczi Tünde

Ágyszám: 64

Évi átlagos betegforgalom: járó-beteg 21 000, felvétel 2 800

 

Ellátandó lakosságszám: 450 000

 

Műtétek száma: kórházi ápolásban 2. 500, ambulanter: 4 100

 

 

 

 

A kórtermek korszerűen felszerelt két, illetve négyágyas szobák, melyekhez fürdő és mellékhelyiség, hűtőszekrény, távirányítóval, fejhallgatóval felszerelt televízió, betegágyanként személyzethívó és telefon tartozik.

 

Műtéti repertoárunk meglehetősen széles, így a pajzsmirigy benignus és malignus elváltozásainak nem csak nyaki, hanem substernalis, mediastinális megjelenéseit is operáljuk. Rendszeresen távolítunk el mellékpajzsmirigy daganatokat. A mellkasfali deformitások – tölcsérmellkas – korrekcióján túl jó- és rosszindulatú emlőelváltozások eltávolítását, illetve teljes eltávolítás esetén ezek plasztikai rekonstrukcióját is elvégezzük. A nyelőcső jó- és rosszindulatú betegségeinek széles körű ellátásán túl trachea-szűkület és tracheo-oesophagealis fistulák kezelésével foglalkozunk. A gastrointestinalis traktus tüdőmetastasisait eltávolítjuk, rekeszsérvek minden fajtáját nem csak hagyományosan, hanem laparoscoposan is operáljuk.

 

A gyomorbetegségen túl vékony-, vastag- és végbélelváltozások, epehólyag-, hasnyálmirigy-, valamint lépelváltozások műtéti kezelését is vállaljuk. Laparoscopon keresztül nem csak epeműtéteket végzünk, hanem mellékvese-eltávolításokat, rekeszrekonstrukciókat és antireflux-műtéteket, lágyéksérv-műtéteket és megfelelő esetben a vakbél eltávolítását is.

 

Osztályunkon plasztikai sebész is dolgozik, így helyreállító és esztétikai plasztikai műtéteket is végzünk. Többszörösen operált és kiújult nagy sérvek speciális műtéttípusai mellett sérülések, balesetek, előző műtétek következtében létrejött hegek korrekcióját, valamint bőrpótlást, daganat eltávolítását vállaljuk. Plasztikai sebészeti szakrendelésünket sokszor keresik fel esztétikai panasz miatt, így gyakran végzünk has- és emlőplasztikát (felvarrás, kisebbítés, nagyobbítás), és nem ritka a fül-, orr-, szemhéjplasztika és zsírleszívás sem.

 

Szakrendeléseink: Hétfői napon emlősebészeti ambulancia, kedden és szerdán plasztikai sebészeti, kedden és csütörtökön proctológiai, szerdán gastroenterológia-sebészeti és mellkassebészeti szakambulancia működik.

 

Osztályvezető főorvos telefonszáma: (22) 504-100 Titkárság: (22) 535-628

Osztályos iroda telefonszáma: (22) 535-511

Az osztály helye: Hotel épület VI. szint

Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.