Sebészeti Osztály

Telefon:  06 (22) 535-500 / 18-21

Osztályvezető főorvos: Prof. Dr. Altorjay Áron

Főnővér/főápoló: Földesné Ferenczi Tünde

Ágyszám: 64

Évi átlagos betegforgalom: járó-beteg 21 000, felvétel 2 800

 

Ellátandó lakosságszám: 450 000

 

Műtétek száma: kórházi ápolásban 2. 500, ambulanter: 4 100

 

A kórtermek korszerűen felszerelt két, illetve négyágyas szobák, melyekhez fürdő és mellékhelyiség, hűtőszekrény, távirányítóval, fejhallgatóval felszerelt televízió, betegágyanként személyzethívó és telefon tartozik.

 

Műtéti repertoárunk meglehetősen széles, így a pajzsmirigy benignus és malignus elváltozásainak nem csak nyaki, hanem substernalis, mediastinális megjelenéseit is operáljuk. Rendszeresen távolítunk el mellékpajzsmirigy daganatokat. A mellkasfali deformitások – tölcsérmellkas – korrekcióján túl jó- és rosszindulatú emlőelváltozások eltávolítását, illetve teljes eltávolítás esetén ezek plasztikai rekonstrukcióját is elvégezzük. A nyelőcső jó- és rosszindulatú betegségeinek széles körű ellátásán túl trachea-szűkület és tracheo-oesophagealis fistulák kezelésével foglalkozunk. A gastrointestinalis traktus tüdőmetastasisait eltávolítjuk, rekeszsérvek minden fajtáját nem csak hagyományosan, hanem laparoscoposan is operáljuk.

 

A gyomorbetegségen túl vékony-, vastag- és végbélelváltozások, epehólyag-, hasnyálmirigy-, valamint lépelváltozások műtéti kezelését is vállaljuk. Laparoscopon keresztül nem csak epeműtéteket végzünk, hanem mellékvese-eltávolításokat, rekeszrekonstrukciókat és antireflux-műtéteket, lágyéksérv-műtéteket és megfelelő esetben a vakbél eltávolítását is.

 

Osztályunkon plasztikai sebész is dolgozik, így helyreállító és esztétikai plasztikai műtéteket is végzünk. Többszörösen operált és kiújult nagy sérvek speciális műtéttípusai mellett sérülések, balesetek, előző műtétek következtében létrejött hegek korrekcióját, valamint bőrpótlást, daganat eltávolítását vállaljuk. Plasztikai sebészeti szakrendelésünket sokszor keresik fel esztétikai panasz miatt, így gyakran végzünk has- és emlőplasztikát (felvarrás, kisebbítés, nagyobbítás), és nem ritka a fül-, orr-, szemhéjplasztika és zsírleszívás sem.

 

Szakrendeléseink: Hétfői napon emlősebészeti ambulancia, kedden és szerdán plasztikai sebészeti, kedden és csütörtökön proctológiai, szerdán gastroenterológia-sebészeti és mellkassebészeti szakambulancia működik.

 

Elérhetőségek

Osztályvezető főorvos telefonszáma: (22) 504-100 Titkárság: (22) 535-628

Osztályos iroda telefonszáma: (22) 535-511

Az osztály helye: Hotel épület VI. szint

Általános sebészet gyermeksebészeti részleg

Feladata:

18 éven aluli baleseti sebészeti, általános sebészeti esetek, egyes orthopédiai, plasztikai és égéssebészeti, valamint urológiai betegek ellátása. Osztályunk végzi a narcosisban végzett szájsebészeti valamint  ambuláns beavatkozások után a postoperatív megfigyelést is.

 

Helye:

fekvőbeteg ellátás 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3. Hotel épület V. emelet 

Elérhetőség: 06-22-535-614

 

Járó-beteg ellátás:

Rendelőintézet III. emelet 333-as szoba

Elérhetőség: 06-22-535-500/1341

 

Ellátási terület:

Fejér megye, valamint ANTSZ rendelet alapján szomszédos megyék egyes települései is. 

 

Ágyszám:

10

 

Orvosok :

Dr. Molnár Klára főorvos általános sebész szakorvos  

Szakdolgozók: Kovácsné Borsi Erika főnővér

Marozsán Edit részlegvezető

 

Betegfelvétel rendje:

Ambulancián keresztül: gyermeksebészeti ambulancia, traumatológiai ambulancia, általános sebészti ambulancia, gyermek ambulancia, ortopédiai ambulancia, 

 

Osztályos vizitek:

- főorvosi: Naponta kétszer  7.30 és 14.30  

- osztályos orvosi: Naponta kétszer 

 

Látogatási idő:

kórházi látogatási rend szerint. 

 

Specialitások:

látogatási időn kívül egy hozzátartozó folyamatosan a beteg mellett tartózkodhat. 

 

Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.