Reumatológia

Telefon:  06 (22) 535-500 / 1093

Osztályvezető főorvos: Dr. Pulai Judit

Főnővér/főápoló: Bognár Márta diplomás ápoló

A Fejér Megyei Szent György Kórház Magyarország második legnagyobb közkórháza, 2012-ben oktató kórházi minősítést nyert, a betegellátás 1785 ágyon történik.  A reumatológia osztály 2008-ben költözött be a csákvári kórházból, ebben az évben létesítettük az Arthritis Centrumot is.

 

A reumatológiai fekvőbeteg részleg jelenleg 25 aktív ággyal működik. A reumatológiai fekvőbeteg ellátás során a gyulladásos reumatológiai megbetegedések kivizsgálása, immuno-inflammatorikus és immunológiai betegek diagnosztizálása, kezelése és a degeneratív gerinc-megbetegedésekben szenvedők komplex  fájdalomcsillapító és  fizioterápiás  kezelése zajlik.

 

A járóbeteg ellátás egyik fő profilja a gyulladásos reumatológiai kórképek – így a sokízületi gyulladás (rheumatoid arthritis)  és a gerinc gyulladásos megbetegedéseinek - (spondyloarthropathia és arthritis psoriatica) diagnosztizálása és kezelése, amely az arthritis centrumban zajlik. A centrumban a diagnózis korai felállítására fektetünk hangsúlyt, melyet a szorosan követett korszerű kezelés, az úgynevezett biológiai terápia követ.

 

A reumatológia központ az  Arthritis Centrumon túl az osteoporosis gondozási hálózat működését, az immunológiai szakambulanciát,  három székesfehérvári, az enyingi és a sárbogárdi rendelőintézeti rendelést, a kórházi reumatológiai szakambulancia tevékenységét, valamint egy reumatológiai-fizioterápiás szakrendelést foglal magába. A kopásos (degeneratív) megbetegedésekben szenvedő betegeink gyógyulását a jól felszerelt fizioterápiás, balneoterápiás egység és a  gyógytorna részleg segíti.

 

Külön hangsúlyt fektetünk a népbetegségnek számító csontritkulás megelőzésére, a törések kockázatának csökkentésére. A Távirda utcai szakrendelőben térítés mentesen végzünk korszerű, nagy teljesítményű DEXA géppel csípőtáji és ágyéki gerinc méréseket, valamint alkar ODM mérővel alkarcsont méréseket  a csontritkulás mértékének és a töréskockázat megállapítása céljából.

 

 Az osztályos betegfelvétel:

 

Ágyszám: 25

 

Az osztályos ambulanciáról előjegyzés alapján, valamint a megyei reumatológiai szakrendelésekről és sürgős esetben soron kívül megbeszélés alapján.

 

Helyszín:

Fekvő: „F” épület –  Arthritis Centrum

Járó: I. sz. Járó-beteg Szakambulancia (Távirda u.) 

Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.