Radiológia

Telefon: 

Osztályvezető főorvos: Dr. Kiss Erika

Főnővér/főápoló: Valkár Csabáné

Évi átlagos vizsgálatszám: 130000

 

A Radiológiai osztály képalkotó diagnosztikai tevékenységet folytat a járó- és fekvőbeteg- ellátásban.

 

Röntgenvizsgáló módszerek: Konvencionális mellkas-, csont- ízületi- és egyéb felvételek. Nyelőcső, gyomor, vékony- és vastagbél, valamint vese kontrasztanyagos vizsgálata. Röntgen (átvilágítás) vezérelt endoszkópos vizsgálatok (ERPC).

 

DSA angiográfiás és intervenciós radiológiai vizsgálatok (PTA, vasculáris és biliáris stentek, PTC, UH- és CT-vezérelt biopsziák és drenázsok)

 

Phlebographia

 

Mammográfia: klinikai mammográfia speciális vizsgálómódszerekkel történő és szűrő jellegű mammográfia.

 

Ultrahang diagnosztika: felnőtt hasi ultrahang-vizsgálatok, csecsemő- és gyermek koponya és hasi vizsgálatok, agyi és perifériás erek color doppler vizsgálata, nyaki lágyrészek, emlő és pajzsmirigy vizsgálata, UH vezérelt intervenciók.

 

Betegfogadás: járó-betegek részére a hagyományos röntgenvizsgálatok előjegyzés nélkül történnek. Az előkészítést (pl. irrigoszkópia, kettős kontrasztos vékonybél-vizsgálat, urográfia stb.) és intervenciós módszereket (pl. angiográfia, biopsiák stb.) igénylő vizsgálatokat, valamint az ultrahang-vizsgálatokat minden esetben előjegyzés alapján végezzük el. A fekvőbetegek részére a hagyományos röntgenvizsgálatok igény szerint, az UH-vizsgálatok előjegyzés, illetve osztályos kontingentálás alapján történnek. A mammográfiás vizsgálatokat - mind a klinikai, mind a szűrő jellegű mammográfiát - előjegyzés alapján végezzük.

 

 

Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.