Ortopédiai Osztály

Telefon:  06 (22) 535-500 / 21-86

Osztályvezető főorvos: Dr. Bucsi László PhD.

Főnővér/főápoló: Dr. Gráczer Piroska

Az osztály feladata:

Fejér megye mozgásszervi betegségben szenvedő betegeinek preventív, konzervatív és sebészi ellátása.

Tevékenységünk legnagyobb része a csípő- és térdízületi degeneratív elváltozások műtéti kezelése, csípő- és térdízületi endoprotetika, azok revíziós sebészete, térd- és vállízületi arthroszkópia és nyitott műtétek, a gerinc degeneratív megbetegedéseinek konzervatív és műtéti kezelése, egyéb ízületek és lágyrészek sebészete. A statikai lábelváltozások és azok következményeinek ellátása, valamint a gyermekortopédiai feladatok elvégzése is napi feladat.

A betegek fogadásához, az informatikai rendszerbe történő felvételéhez és a rendelések várólistájára helyezéséhez orvosi beutaló vagy kontrollvizsgálatra való visszarendelés szükséges. Továbbá betegeket fogadunk a Sürgősségi Betegellátó Osztály javaslata alapján előjegyzés nélkül is. Az osztályra előjegyzés alapján veszünk fel betegeket műtét, kezelés céljából a rendelőinkben elvégzett részletes kivizsgálás után. Átlagosan évi mintegy 1200 műtétet végzünk, melynek nagyobb része nagyízületi endoprotetika.

 

Az osztály helye:

Fekvő-beteg osztályunk a Mozgásszervi Sebészeti Centrum keretein belül 30 ággyal a kórház Hotel épületének 4. emeletén helyezkedik el.

Az ágyak megoszlása:

öt kétágyas és öt négyágyas kórteremmel rendelkezünk. A kórtermek mindegyike központi szellőzéssel, klímaberendezéssel, fürdőszobával, WC-vel, televízióval felszerelt. Minden ágy külön ruhatárolóval, telefonnal, nővérhívóval van ellátva. Nyolc ágy központi oxigénellátással, szívóberendezés működtetéséhez szükséges sűrítettlevegő-ellátással bír.

Járó betegeinket a II. Szakrendelőben látjuk el három különálló helyiségben. Gyermekortopédiai vizsgálatot a 303-as szobában, általános ortopédiai rendelést a 304-es szobában, kontrollos és speciális rendeléseket a 306-os szobában biztosítunk. A járóbeteg-ellátás keretében minden munkanapon külön rendelés folyik a gyermek, felnőtt és a kontrollvizsgálatra jelentkező betegek számára, valamint az osztályos ambulancián.

Rehabilitációs hátterünket alapvetően a Csákvári Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya biztosítja, de kapcsolatban vagyunk több rehabilitációs intézménnyel is. 

 

Ellátási terület:

Betegeink elsősorban a megyéből, de az utóbbi években az ország egész területéről érkeznek. Járó-beteg ellátás tekintetében a kórház a csatolt vidéki szakrendelőkkel együtt a megye összes lakosa számára elérhető, azonban a Bicskei, Velencei, Dunaújvárosi és Sárvíz Kistérség lakóit alapszinten a kórháztól független helyi szakrendelések szolgálják ki. Ellátási kötelezettség a 2013. évi adatok alapján 93 település 372 ezer lakosára terjed ki. Évente kb. 22-23 ezer járó-beteget látunk el.

A szakmában nélkülözhetetlen képalkotó eljárások - RTG, CT, MR, UH, épületen belül azonnal, illetve előjegyzés alapján hozzáférhetők. Csecsemő-csípőficam vizsgálatához a gyermekrendelőben saját UH készülék van. Saját, mozgásszervek vizsgálatára alkalmas ultrahang készülékkel rendelkezünk. A határterületi tevékenységek okán jó szakmai kapcsolatot tartunk fenn a társszakmákkal, mint a traumatológia, sportsebészet, kézsebészet, reumatológiai, idegsebészet.

Ápolók

1. Dr. Gráczer Piroska főnővér

2. Horváthné Temesvári Andrea főnővér helyettes

Telefonszám: 22/535-500/21-86

 

Osztályos vizitek:

Főorvosi vizit: minden hétköznap 14:00-14:30 óra 

Osztályos orvosi vizit: minden nap 7:00-7:30 óra

 

Látogatási idő:

Hétköznap: 15:00-18:00 óra

Hétvége és ünnepnap: 14:00-17:00 óra

 

Orvosaink

Dr. Bucsi László PhD.

osztályvezető főorvos, centrumvezető


Dr. Dobos Ferenc

főorvosDr. Kozma Péter

főorvos
Dr. Czifra Attila

adjunctus
Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.