Ortopédiai Osztály

Telefon:  06 (22) 535-500 / 21-86

Mb. osztályvezető: Dr. Dobos Ferenc

Főnővér/főápoló: Horváthné Temesvári Andrea

Elérhetőség:  telefon (22) 535 500,  mellék 2186, email: orthoped@mail.fmkorhaz.hu

Ágyszám: 30  db

Betegforgalom : 

 Szakambulanciákon: 21000-22000 eset/év,  

 Fekvőbeteg osztályon : 1000-1200  műtét/év

 

Oktatási és Tudományos tevékenység: 2020 decemberében elfogadásra és magalakításra került a  Pécsi Tudományegyetem kihelyezett Ortopédiai Tanszéke , a Mozgásszervi Sebészeti Centrumon belül. 

Tanszékvezető: Prof. Dr. Bucsi László, címzetes egyetemi tanár

Tanszéki tagok: Dr. Dobos Ferenc mb. osztályvezető főorvos, Dr. Schandl Károly PhD, 

adjunktus, Vajda Mátyás PhD hallgató, szakorvos jelölt

 

Feladatkör: Fejér megye mozgásszervi betegségben szenvedő betegeinek preventív, konzervatív és sebészi ellátása. Tevékenységünk legnagyobb része a csípő- és térdízületi degeneratív elváltozások műtéti kezelése, csípő- és térdízületi endoprotetika, azok revíziós sebészete, térd- és vállízületi arthroscopia és nyitott műtétek, a gerinc degeneratív megbetegedéseinek konzervatív és műtéti kezelése, egyéb ízületek és lágyrészek sebészete. A statikai lábelváltozások és azok következményeinek ellátása, valamint a gyermekortopédiai feladatok elvégzése is napi feladat.

Fekvőosztály: Osztályunk a Mozgásszervi Sebészeti Centrum keretein belül 30 ággyal a kórház „H” ( Hotel) épületének 4. emeletén helyezkedik el, a műtéten átesett betegek ellátása történik itt. Öt kétágyas és öt négyágyas kórteremmel rendelkezünk. A kórtermek mindegyike központi szellőzéssel, klímaberendezéssel, fürdőszobával, WC-vel, televízióval felszerelt. Minden ágy külön szekrénnyel, telefonnal, nővérhívóval van ellátva. 

Szakrendelések: Járó betegeinket a II. Szakrendelőben látjuk el. Gyermekortopédiai, általános ortopédiai rendelés mellett kontrollos és speciális rendeléseket is biztosítunk. A járóbeteg-ellátás keretében minden munkanapon külön rendelés folyik a gyermek, felnőtt és a kontrollvizsgálatra jelentkező betegek számára( 304 és 306 szobák). A szakmában nélkülözhetetlen képalkotó eljárások - RTG, CT, MR, UH, épületen belül azonnal, illetve előjegyzés alapján hozzáférhetők. Csecsemő-csípőficam vizsgálatához  saját UH készülék van.

Ellátási terület: Betegeink elsősorban a megyéből, de az utóbbi években az ország egész területéről érkeznek. Járó-beteg ellátás tekintetében a kórház a csatolt vidéki szakrendelőkkel együtt a megye összes lakosa számára elérhető, azonban a Bicskei, Velencei, Dunaújvárosi és Sárvíz Kistérség lakóit alapszinten a kórháztól független helyi szakrendelések szolgálják ki. Ellátási kötelezettségünk kb. 93 település 372 ezer lakosára terjed ki.

Betegfelvétel rendje: A betegek fogadásához, az informatikai rendszerbe történő felvételéhez és a rendelések várólistájára helyezéséhez orvosi beutaló vagy kontrollvizsgálatra való visszarendelés szükséges. Továbbá betegeket fogadunk a Sürgősségi Betegellátó Osztály javaslata alapján előjegyzés nélkül is. Az osztályra előjegyzés alapján veszünk fel betegeket műtét, kezelés céljából a rendelőinkben elvégzett részletes kivizsgálás után.

Vizitek időpontja: Főorvosi vizit: minden hétköznap 14:00-14:30 óra 

          Osztályos orvosi vizit: minden nap 7:00-7:30 óra

Alapítvány: "A FEJÉR MEGYEI ORTOPÉDIA FEJLŐDÉSÉÉRT" alapítványunk anyagi támogatást nyújt orvosok képzéséhez , műtétek finanszírozásáoz. Adószám: 18490925-1-07, számlaszám: 11736006-20338022

Orvosok: dr. Dobos Ferenc mb. osztályvezető főorvos

     dr.Kovács Ignác főorvos

     dr.Kozma Péter  főorvos

     dr. Szabó Gábor főorvos

     dr. Horváth Szabolcs adjunktus 

     dr. Czifra Attila adjunktus 

     dr. Jánvári Kristóf adjunktus

 

 

Orvosaink

Dr. Dobos Ferenc

Mb. Osztályvezető főorvos


Dr. Czifra Attila

adjunctus

Dr. Kozma Péter

főorvos
Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.