Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály

Telefon:  06 (22) 535-500 / 28-42, (29) 21-

Osztályvezető főorvos: Dr. Sárkány Ágnes

Főnővér/főápoló: Mező Katalin

Vezető asszisztens: Szücsiné Fekete Éva

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztály munkatársai végzik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház intenzív terápiás és aneszteziológiai tevékenységét. Feladatunk az intenzív észlelést és kezelést igénylő betegek ellátása, a műtéti altatás és érzéstelenítés, illetve egyéb fájdalomcsillapító beavatkozások elvégzése, valamint a műtétre érkező betegek általános kivizsgálásának és előkészítésének segítése.  Akkreditált képzőhelyként részt veszünk az  orvos- és szakorvosképzésben,  szakdolgozók elméleti és gyakorlati oktatásában.

A TIOP-2.2.4-09/0-201-0002 pályázat megvalósulása révén átadásra került a Berzsenyi Zoltán épületben a Központi műtő blokk és a 15 ággyal működő intenzív osztály.  Megújult és kibővült a diagnosztikai épület 4. szintjén található intenzív osztályrész. Így a 21. század követelményeinek megfelelő környezeti és technikai feltételek mellett tudjuk biztosítani betegeink magas szintű aneszteziológiai és intenzív ellátását.

A KAIBO egységei 

Központi Intenzív Osztály. 

Osztályvezető főnővér: Mező Katalin

Főnővér helyettes: Miklós Mária

Részlegvezető: Tímárné Léki Edit

Intenzív terápiás hátteret biztosítunk a kórház fekvő betegellátó egységei részére. Betegeink több orvosi szakterület felől érkeznek, amennyiben állapotuk miatt intenzív terápia alkalmazása válik szükségessé. Multidiszciplináris intenzív terápiás osztályként nagy tapasztalattal rendelkezünk polytraumatizált, koponyasérült, szeptikus, sokszervi elégtelenség állapotában lévő belgyógyászati és sebészeti, anyagcsere-krízisállapotban lévő, szülészeti és nőgyógyászati valamint érsebészeti, urológiai, neurológiai, idegsebészeti alapbetegséggel rendelkező kritikus állapotú betegek kezelésében. Részt veszünk műtétre kerülő páciensek  előkészítésében és posztoperatív ellátásában. Segítséget nyújtunk a kórház más osztályain megkezdett újraélesztéshez, illetve egyéb életmentő beavatkozásokhoz. Munkánkat állandó  infektológiai konziliárius és epidemiológai szakápoló segíti. Betegeink a részlegünkön dolgozó gyógytornász által magas szintű fizioterápiás ellátásban részesülnek. Komplex intenzív terápiás tevékenységünk részét képezi a társszakmákkal történő folyamatos és szoros együttműködés. 

Ágyszám: 31 

Az osztály helye: Berzsenyi Zoltán épület 3. szint

Telefon: Intenzív osztály nővérpult, 06 22/535-500 / 2842, 2843 mellék

Adminisztráció: 2851 mellék,       Fax: 06 22/535-710

D épület 4. szint. Telefon: Intenzív osztály nővérpult, 06 22/535-500 / 2921, 2925 mellék 

Adminisztráció: 2919 mellék 

Aneszteziológia  

Vezető asszisztens: Szücsiné Fekete Éva

Vezető asszisztens helyettese: Tóth Éva

Kórházunkban évente mintegy 17600 altatásra és érzéstelenítésre kerül sor. Aneszteziológiai beavatkozásokat végzünk a Központi Műtőben, valamint a szülészet-nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti műtőkben.  A részleg feladatkörébe tartozik az intézmény területén a kritikus állapotú betegek transzportja, melyet diagnosztikai vizsgálatok során (elsősorban CT és MR) végzünk.  Sürgős esetekben a műtétre kerülő betegek altatóorvosi vizsgálatát és műtéti előkészítését az osztályokon konziliáriusként végezzük el.

 

Aneszteziológiai Szakrendelés 

Feladata a műtétre kerülő betegek altatásra, érzéstelenítésre való alkalmasságának elbírálása. A műtétet megelőző altatóorvosi vizsgálatra előjegyzést követően kell jelentkezni, lehetőleg 8-1¬2 héttel a tervezett műtét időpontja előtt. A vizsgálathoz szükséges az ún. helybiztosítási lap, valamint 1 hónapnál nem régebbi laboratóriumi- és EKG eredmény. Célszerű, ha a beteg az esetleges korábbi műtétek, betegségek orvosi dokumentációját is magával hozza. A vér ¬ és vizeletvizsgálatok eredményei általában a mintavétel másnapján megjelennek a számítógépes rendszerben, ezért nem kell azt a betegnek külön elkérni. 12 éves kor alatt                               gyermekgyógyászati szakvélemény is szükséges. 

Szakrendelés helye: II. Járóbeteg Szakrendelő 228-¬ as szoba. 

Rendelési idő: minden hétköznap 08:00 és¬ 14:00 óra között

Előjegyzés: Szakambulancia kartonozójában, személyesen vagy  telefonon a 06 22/535-500 1503, 1522 melléken.

 

Ellátási terület: A Közép-Dunántúli régió fekvőbeteg ellátó intézeteinek területi ellátási kötelezettsége szakmánként a miniszteri határozatnak megfelelően.

 

Betegfelvétel rendje: 

A betegek felvétele a kórház betegellátó osztályairól és egyéb egészségügyi intézetekből történik.

 

Osztályos vizitek : 

Főorvosi vizit délelőtt 8 órakor, osztályos orvosi vizitek reggel 8 órakor és délután 14 órakor vannak.

 

Látogatási idő:  

Hétköznap 16:00-17:00-ig, hétvégén 14:00-15:00-ig van. Ezen kívül lehetőséget biztosítunk néhány perces látogatásra reggel 07:30-07:45 óra között. Látogatási időben egy betegnél egyszerre 2 fő látogató tartózkodhat, 10 percig.

Osztályunk alapítványa az „Alba Regia Intenzív Betegellátásért Alapítvány”

Az alapítvány célja: az intenzív betegellátás színvonalának emelése, a betegellátás komfortjának javítása, munkatársaink képzése és továbbképzése, konferenciák és tanulmányutak támogatása révén.

Az Alapítvány adatai:

Adószám: 18289976-1-07

Számlaszám: 11736006-20395274

Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.