Higiénés Osztály

Telefon:  06 (22) 535-500 / 14-65

Osztályvezető főorvos: Dr. Gömöri Gábor

Főnővér/főápoló: Schulmann Csabáné

Munkánk elsődleges célja a prevenció, ezért fokozott figyelmet fordítunk a dolgozók és a betegek védelmét szolgáló intézkedések betartására. Hatáskörünk kiterjed a szakrendelők és a kiszolgáló egységek ellenőrzésére, beleértve a központi mosodát és a konyhát is.

 

 

Tevékenységünket a szakma szabályait betartva végezzük, figyelembe véve a Kórház Működési Rendjét és Minőségügyi rendszerét .

 

 

Feladatunk az infekciókontroll módszereinek alkalmazásával a betegeket és a dolgozókat is veszélyeztető nozokomiális fertőzések kialakulásának csökkentése. Megelőző tevékenységünk részeként a surveillence során gyűjtött adatokat elemezve kidolgozzuk a fertőzések megelőzésének stratégiáját, monitorozzuk ennek megvalósulását. Vizsgáljuk az izolációs lehetőségeket és ellenőrizzük a végrehajtását. Dolgozóink munkájuk során felügyelik a kórház higiénés rendjét, tisztaságát, valamint az intézmény, fertőtlenítési, sterilizálási folyamatait, kórházi felhasználásra kerülő fertőtlenítőszerek bevezetését és alkalmazását.

 

 

Oktató tevékenységünk részeként a belépő új dolgozóink a felvételt követően higiénés oktatásban részesülnek.

 

Oktató Kórházként egyéb szervezett képzésekben is szerepet vállalunk.

 

Osztály elhelyezése: F épület emelet

Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.