Belgyógyászat - III. Belgyógyászat, Hematológiai Osztály

Telefon:  06 (22) 535-508

Osztályvezető főorvos: Dr. Bátai Árpád

Főnővér/főápoló: Baráthné Kalmár Lilla diplomás ápoló

Az osztály feladata

az ellátási régió 18 éven felüli, vér és nyirokrendszeri betegségben szenvedőinek kivizsgálása, kezelése és gondozása. A hármas feladat a fekvő és járó betegforgalom kerete között, az általános labor és képalkotó vizsgálatok mellett speciális hematopathologiai, immunológiai és radiológiai vizsgálatokat végző osztályok/ laboratóriumok segítségével valósul meg.

Feladatunk a vér- és nyirokrendszert érintő betegségek kivizsgálás, vér- és nyirokrendszert érintő daganat betegségek kezelése és gondozása; vérszegénységek és a csontvelő elégtelenségek differenciálása: képzési zavar esetén kezelés, másodlagos eltérés esetén konzultatív segítségnyújtás; vérzékenységek kivizsgálása: primer vérképzőrendszeri betegség/ képzési zavar esetén- kezelése következményes állapotok, más betegségekhez társuló haemostasis zavarnál konzultatív segítségnyújtás

Konzultatív feladat: segítségnyújtás a társszakmák és az ellátási terület alapellátása számára.

Képzés / továbbképzés: a Szent György Egyetemi Oktató Kórház együttműködési szerződése alapján az orvostudományi egyetemek, egészségügyi főiskolák és szakközépiskolák hematológiai oktatását végzi. Részt vesz az orvosok, egészségügyi szakdolgozók képzésében és továbbképzésében.

 

A fekvő beteg ellátás a Kuchár Ferenc (Hotel) Épület VIII. emeletének jobb szárnyában, a járó-beteg ellátás az I. Szakambulancia II. szintjén, 210-s rendelőben zajlik.

 

Ellátási terület: ÁNTSZ által meghatározott 

 

Ágyszám: 26 - minden kórterem saját vizes blokkal, TV. hűtő és ágymelletti telefonnal bír (6 db egy ágyas, 4 db két ágyas és 3 db négy ágyas kórtermünk van)

 

Osztály vezető főorvos: Dr. Bátai Árpád belgyógyász- hematológus szakorvos

Főnővér: Baráth Lilla diplomás ápoló

Adminisztrátor: Lakos Csilla

Laboros: Lóth Gyuláné

Elérhetőségek:

Osztályvezető főorvos: 22/535-507

Osztályvezető főnővér: 22/535-508

Osztályos iroda: 22/535-500/ 25 88

Betegfelvétel rendje:

Fekvő betegellátó részlegen a betegek felvétele történhet sürgősséggel (SBO vagy a hematológia szakambulancia döntése alapján) illetve előre egyeztetett időpontban - előjegyzéssel.

A járó-beteg ellátásunk beutaló köteles- előjegyzés alapján működik, időpontot a Szakrendelő Kartonozója ad.

 

Osztályos vizitek: 

- reggel 9 órától (általában 1,5 óra)

- délután 14-15 óra között (általában 1 óra) 

A beteg állapotáról az általa meghatározott, felvilágosítható hozzátartozó személyesen, egyeztetett időpontban kérhet tájékoztatást. Nővérek csak általános állapotról adhatnak felvilágosítást.

Orvosaink

Dr. Bátai Árpád

osztályvezető főorvos, belgyógyász- hematológus szakorvos


Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.