Baleseti sebészet (Traumatológia)

Telefon:  06 (22) 535-500 / 2181 vagy 2182 mellék

Osztályvezető főorvos: Dr. Kandár Zoltán

Főnővér/főápoló: Hólik Beáta

A Traumatológiai Osztály  Dr. Sántha Ernő vezetésével 1980-ban alakult, jelenleg a Mozgásszervi Sebészeti Centrum Részeként működik, szerves része a Kézsebészeti Részleg. A Sportsebészeti Részleg munkáját is az osztály dolgozói látják el.

 

Tevékenységi terület:

a  gyermek- és felnőtt  akut- és krónikus baleseti sebészeti, kéz- és sportsebészeti, valamint helyreállító sebészeti ellátás az év minden napján, 24 órában. Az ugyancsak a Traumatológiára érkező koponya- és gerincsérülteket az Idegsebészet, az arckoponya sérülteket szájsebész látja el.  A maxillofaciális sérülések ellátásához az osztály hotelkapacitást, ápolást és műtéti időt biztosít. Kiemelkedő az  országosan  ismert  térdsebészet tevékenysége. Ízületi sérülések ellátását, a meniscus porc visszavarrását, a porcfelszín hiányok és a szalagok (főleg a keresztszalag) pótló műtéteit is végezzük. A gyermeksebészettel történő együttműködés révén lehetőség van a gyermekek Gyermeksebészeti Osztályon történő elhelyezésére is.  Égési sérülések ellátása is az osztály profiljába tartozik, azonban a kiterjedt, életet veszélyeztető égési sérültek, valamint az érzékszerveket érintő égés esetei speciális égési osztályokra kerülnek továbbküldésre.  A műtétek a néhány éve felépült korszerű műtőkben történnek, ahol lehetőség van csípő-, térd-, vállprotézis beültetésre is.  A kórtermek 2 vagy 4 ágyasak. A polytraumatizált, illetve agysérült betegeket a magas színvonalú Központi Anaesztheziológiai és Intenzívterápiás Osztály kezeli.

 

Felvevő terület:

Székesfehérvár, Fejér megye nagy része, de gyakran a szomszédos megyék közeli települései is. Ezen túl az M7-es autópálya, a 7-es, 8-as, valamint a  81-es út átmenő forgalmából adódó sérültek, Dunaújváros körzetéből a súlyos kéz-, medence-,koponya sérültek  is ide kerülnek. 

A Traumatológiai Osztály Ambulanciája a Hotel épület Hunyadi utcai kórháztömb sürgősségi területén található.  Az Osztály a III. - IV. emelet „A”, „B”, Kéz és Sportsebészeti és szeptikus részlegekre tagolódik. A szeptikus részleg a Szeptikus Osztály keretein belül működik.; szeptikus részleg /Szeptikus Osztály/ Dr. Berzsenyi Zoltán épület földszint.

A járó-beteg ellátás területein szakambulanciáinkon napi 3x6 órás szakrendelés, osztályos betegek kontrollja pedig 6 óra időtartamban biztosítja a betegellátást.

Helye:

II. Járó-beteg Szakrendelő 325-ös, 326-os, 327-es szoba.

Kontroll, Kézsebészeti Szakrendelő 331-es szoba. 

Betegfelvétel rendje:

A beteg érkezhet a megye egész területéről

Előzőleg osztályon fekvő beteg visszarendelésével

Háziorvosi beutalóval

Saját vagy más intézet járó-beteg szakellátás beutalójával

 

Traumatológiai Osztály orvosai:

Dr. Abakrovits Géza részlegvezető főorvos

Dr. Bakos Gábor főorvos

Dr. Balog László osztályos orvos

Dr. Balogh Zsófia rezidens 

Dr. Baranovics Péter részlegvezető főorvos

Dr. Csada Imre Zoltán szakorvos

Dr. Horváth Zsolt osztályos orvos

Dr. Karászi Péter szakorvos

Dr. Kovács Tibor Dávid rezidens

Dr. Mészáros Dávid adjunktus

Dr. Rajháthy Kornél főorvos

Dr. Sándor Csaba osztályvezető-helyettes főorvos, részlegvezető 

Dr. Schandl Károly szakorvos

Dr. Szarvas József főorvos 

Dr. Szarvas József ifj. rezidens 

Dr. Vajda Mátyás rezidens

Dr. Varga Miklós főorvos

Dr. Vaszilkó Péter osztályos orvos 

Dr. Zsidek Lajos szakorvos 

Dr. Horváth Aranka (GYED)

 

 

Az osztály napirendjét, működését az osztályos házirend tartalmazza.

Osztályos vizitek:

07:00 – 07:30 reggeli vizit.

13:30 – 14:30 nagyvizit.

19:00 – 20:00 esti vizit. 

Speciális profil a járó-beteg ellátásban a kézsebészeti szakrendelés minden munkanap 2 óra, sportsebészeti szakrendelés  minden  munkanap 6 óra időtartamban. 

 

Orvosaink

Dr. Kandár Zoltán

osztályvezető főorvos


Cím

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.