HIGIÉNÉS OSZTÁLY

 

Munkánk elsődleges célja a prevenció, ezért fokozott figyelmet fordítunk a dolgozók és a betegek védelmét szolgáló intézkedések betartására. Hatáskörünk kiterjed a szakrendelők és a kiszolgáló egységek ellenőrzésére, beleértve a központi mosodát és a konyhát is.

Tevékenységünket a szakma szabályait betartva végezzük, figyelembe véve a Kórház Működési Rendjét és Minőségügyi rendszerét .

Feladatunk az infekciókontroll módszereinek alkalmazásával a betegeket és a dolgozókat is veszélyeztető nozokomiális fertőzések kialakulásának csökkentése. Megelőző tevékenységünk részeként a surveillence során gyűjtött adatokat elemezve kidolgozzuk a fertőzések megelőzésének stratégiáját, monitorozzuk ennek megvalósulását. Vizsgáljuk az izolációs lehetőségeket és ellenőrizzük a végrehajtását. Dolgozóink munkájuk során felügyelik a kórház higiénés rendjét, tisztaságát, valamint az intézmény, fertőtlenítési, sterilizálási folyamatait, kórházi felhasználásra kerülő fertőtlenítőszerek bevezetését és alkalmazását.

Oktató tevékenységünk részeként a belépő új dolgozóink a felvételt követően higiénés oktatásban részesülnek.

Oktató Kórházként egyéb szervezett képzésekben is szerepet vállalunk.

Osztályvezető főorvos: Dr. Gömöri Gábor   (22) 535 500   11-50

Vezető asszisztens: Schulmann Csabáné     (22) 535-500   14-67; 14-65

Osztály elhelyezése: M épület emelet

 
Vissza