SEBÉSZETI OSZTÁLY


 

Ágyszám: 64
Évi átlagos betegforgalom: járó-beteg 21 000, felvétel 2 800

Ellátandó lakosságszám: 450 000

Műtétek száma: kórházi ápolásban 2. 500, ambulanter: 4 100


 

A kórtermek korszerűen felszerelt két, illetve négyágyas szobák, melyekhez fürdő és mellékhelyiség, hűtőszekrény, távirányítóval, fejhallgatóval felszerelt televízió, betegágyanként személyzethívó és telefon tartozik.

Műtéti repertoárunk meglehetősen széles, így a pajzsmirigy benignus és malignus elváltozásainak nem csak nyaki, hanem substernalis, mediastinális megjelenéseit is operáljuk. Rendszeresen távolítunk el mellékpajzsmirigy daganatokat. A mellkasfali deformitások – tölcsérmellkas – korrekcióján túl jó- és rosszindulatú emlőelváltozások eltávolítását, illetve teljes eltávolítás esetén ezek plasztikai rekonstrukcióját is elvégezzük. A nyelőcső jó- és rosszindulatú betegségeinek széles körű ellátásán túl trachea-szűkület és tracheo-oesophagealis fistulák kezelésével foglalkozunk. A gastrointestinalis traktus tüdőmetastasisait eltávolítjuk, rekeszsérvek minden fajtáját nem csak hagyományosan, hanem laparoscoposan is operáljuk.

A gyomorbetegségen túl vékony-, vastag- és végbélelváltozások, epehólyag-, hasnyálmirigy-, valamint lépelváltozások műtéti kezelését is vállaljuk. Laparoscopon keresztül nem csak epeműtéteket végzünk, hanem mellékvese-eltávolításokat, rekeszrekonstrukciókat és antireflux-műtéteket, lágyéksérv-műtéteket és megfelelő esetben a vakbél eltávolítását is.

Osztályunkon plasztikai sebész is dolgozik, így helyreállító és esztétikai plasztikai műtéteket is végzünk. Többszörösen operált és kiújult nagy sérvek speciális műtéttípusai mellett sérülések, balesetek, előző műtétek következtében létrejött hegek korrekcióját, valamint bőrpótlást, daganat eltávolítását vállaljuk. Plasztikai sebészeti szakrendelésünket sokszor keresik fel esztétikai panasz miatt, így gyakran végzünk has- és emlőplasztikát (felvarrás, kisebbítés, nagyobbítás), és nem ritka a fül-, orr-, szemhéjplasztika és zsírleszívás sem.

Szakrendeléseink: Hétfői napon emlősebészeti ambulancia, kedden és szerdán plasztikai sebészeti, kedden és csütörtökön proctológiai, szerdán gastroenterológia-sebészeti és mellkassebészeti szakambulancia működik.

 

AZ OSZTÁLY ORVOSAI:

Prof. Dr.  Altorjay Áron osztályvezető főorvos

Dr. Varga István  ov.helyettes főorvos

Dr. Tóth Gábor főorvos

Dr. Füredi Gábor főorvos

Dr. Jaskó Róbert főorvos

Dr. Paál Balázs adjunktus

Szabóné Dr. Révész Erzsébet adjunktus

Dr. Reich Viktor szakorvos

Dr. Egyed Péter orvos

Dr. Barcsák Károly rezidens

Dr. Benis Éva rezidens

Dr. Gyömörei Gábor rezidens

Dr. Pánczél Zsófia Klára rezidens

Dr. Pellicer Francisco rezidens

Dr. Vargha Előd rezidens

 

Főnővér: Földesné Ferenczi Tünde

Osztályvezető főorvos telefonszáma: (22) 504-100 Titkárság: (22) 535-628

Osztályos iroda telefonszáma: (22) 535-511

Az osztály helye: Hotel épület VI. szint

 

 

 
Vissza