ORTOPÉDIAI OSZTÁLY

 

Ágyszám: 30

Évi átlagos betegforgalom:osztály: 1200, ambulancia: 23590

Ellátandó lakosságszám: 400000

Műtétek száma: 1049

Az ágyak megoszlása: öt kétágyas és öt négyágyas kórteremmel rendelkezünk. A kórtermek mindegyike központi szellőzéssel, klímaberendezéssel, fürdőszobával, WC-vel, televízióval felszerelt. Minden ágy külön ruhatárolóval, telefonnal, nővérhívóval van ellátva. Nyolc ágy központi oxigénellátással, szívóberendezés működtetéséhez szükséges sűrítettlevegő-ellátással bír.

Az osztály feladata: Fejér megye mozgásszervi betegségben szenvedő betegeinek preventív, konzervatív és sebészi ellátása.

Tevékenységünk legnagyobb része a csípő- és térdízületi degeneratív elváltozások műtéti kezelése, csípő- és térdízületi endoprotetika, térd- és vállízületi atroszkópia, a gerinc degeneratív megbetegedéseinek konzervatív és műtéti kezelése, egyéb ízületek sebészete, a statikai lábelváltozások és azok következményeinek ellátása, valamint a gyermekortopédiai feladatok elvégzése is napi feladat.

A betegek fogadásához, az informatikai rendszerbe történő felvételéhez és a rendelések várólistájára helyezéséhez orvosi beutaló vagy kontrollvizsgálatra való visszarendelés szükséges. Az osztályra előjegyzés alapján veszünk fel betegeket műtét, kezelés céljából a rendelőinkben elvégzett részletes kivizsgálás után.

Betegeink elsősorban a megyéből, de az utóbbi években az ország egész területéről érkeznek.

A szakmában nélkülözhetetlen képalkotó eljárások - RTG, CT, MR, UH, épületen belül azonnal hozzáférhetők. Csecsemő-csípőficam vizsgálatához a gyermekrendelőben saját UH készülék van. Saját, mozgásszervek vizsgálatára alkalmas ultrahang készülékkel rendelkezünk.

A járóbeteg-ellátás keretében minden munkanapon külön rendelés folyik a gyermek, felnőtt és a kontrollvizsgálatra jelentkező betegek számára, valamint az osztályos ambulancián.

Járó-beteg szakrendeléseink esetszáma:

AZ OSZTÁLY ORVOSAI:

Dr. Bucsi László osztályvezető főorvos

Dr. Dobos Ferenc főorvos

Dr. Kovács Ignác főorvos

Dr. Kozma Péter főorvos

Dr. Szabó Gábor adjunktus

Dr. Horváth Szabolcs szakorvos

Dr. Czifra Attila szakorvos

Főnővér: dr. Gráczer Piroska

Osztályvezető főorvos telefonszáma: (22) 535-500/2566

Osztályosnővérállás telefonszáma: (22) 535-500/ 2186

Az osztály helye: Hotel épület IV. szint

 
Vissza