ONKOLÓGIAI OSZTÁLY

 

 

Ágyszám 30

Kúraszerű kezelő fotel: 10

Kezelésben részesült betegek száma: 800

Kezelések száma: 3000-3500

Ellátandó lakosságszám: 430.000

 

A korszerűen berendezett 3,4 és 6 ágyas kórtermekben történik a kezelés. Az osztályon belül 2x3 ágyas zsilippel ellátott elkülönítő áll rendelkezésre a leucopaeniás betegek elhelyezésére.

Fő feladatunk: a szolid tumoros betegek aktív gyógyszeres kezelése, kemoterápia, immunterápia, biológiai célzott terápia. A kezelés típusa neoadjuváns, adjuváns és palliatív terápia. Nem tartoznak ellátási körünkbe a haemoblasztozisok, gyermekkori daganatok. A pulmonális daganatos betegeket az intézmény aktív Pulmonológiai osztálya látja el. Egy napos sebészeti beavatkozások keretében egyes praeblastomák és daganatok szövettani verifikálását is elvégezzük.

Az osztály részt vesz a daganatos betegek onko-team határozatának felállításában, melynek keretében további diagnosztikus és terápiás terv kerül felállításra. Műtét elvégzése céljából elsősorban az intézmény sebészeti osztályára, sugárterápiára pedig az Országos Onkológiai Intézetbe irányítjuk a betegeket.  Az osztályunkon végezzük a gyógyszeres kezeléseket, ezen belül a kemoterápiát, biológiai célzott terápiát, immun- és hormonkezeléseket, illetve supportív terápiát. A betegek terápiás tervének felállítása onko-team keretén belül történik.

Az osztály műszerezettsége korszerű elektrosebészeti eszközök, core-biopsiás műszer és központi műtőháttér áll a rendelkezésünkre.

Az intézmény képalkotó, labor és patológiai diagnosztika széles skáláját, Rtg, CT, MR, izotópdiagnosztika, UH, tumormarkerek, aspiratios cytológia, immunhisztokémia, P53, hormon- és HER 2 receptor stb. meghatározás lehetőségét biztosítja.

 

AZ OSZTÁLY ORVOSAI BEOSZTÁSUK:

Dr. Szántó István osztályvezető főorvos

Dr. Paál Zoltán főorvos

Dr. Ütő Éva főorvos

Dr. Somogyi Ágota szakorvos

 

Főnővér: Lencsés Béláné

Osztályvezető főorvos telefonszáma: (22) 535-721

Osztályos iroda telefonszáma: (22) 535-662.  fax: (22)535-667

Az osztály helye: B épület, II. emelet

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Vissza