Központi Aneszteziológia és Intenzív Betegellátó Osztály (KAIBO)

 

 

 

A KAIBO fő feladata az intenzív észlelést és kezelést igénylő betegek ellátása, a műtéti altatás, érzéstelenítés, illetve egyéb fájdalomcsillapító beavatkozások elvégzése, valamint a műtétre érkező betegek általános kivizsgálásának és műtéti előkészítésének segítése a lehető legkisebb kockázat elérése érdekében. Emellett fogadjuk az azonnali ellátást igénylő baleseti sérülteket, segítséget nyújtunk a kórház más osztályain megkezdett újraélesztéshez, illetve egyéb életmentő beavatkozásokhoz. A II. Járó-beteg Szakrendelő épületében Aneszteziológiai Szakrendelést és Fájdalom Ambulanciát működtetünk.

Intenzív osztály

 

Ágyszám: 14

Ellátási profilja elsősorban sebészeti-traumatológiai jellegű, betegeink nagyobb részét műtéti beavatkozást követően vesszük fel. Számos esetben azonban egyéb okból (pl. tartós lélegeztetés szükségessége, szeptikus állapot, sürgős hemodialízis, stb.) intenzív kezelést igénylő betegeket is átveszünk más osztályokról. A progresszív ellátás keretein belül regionális központként működünk, néhány esetben a szomszédos megyék speciális ellátást igénylő betegei is osztályunkra kerülnek. Műszerezettségünk hazai viszonylatban átlagon felüli, jelenleg 10 lélegeztetőgéppel rendelkezünk, betegeink számára mindenkor biztosítani tudjuk az állapotuk által megkívánt beavatkozásokat és monitorizálási szintet.

Az osztály helye: Hotel épület IV. szint

Aneszteziológiai Szolgálat

 

A Központi Műtőblokkban található 12 műtőn kívül további 6, más osztályokhoz csatlakozó műtőben (Szülészet-Nőgyógyászat, Fül-Orr-Gégészet, Szemészet, Szeptikus Sebészeti Részleg), illetve esetenként diagnosztikai vizsgálatok során (elsősorban CT és MR) végzünk aneszteziológiai beavatkozásokat. Kórházunkban évente mintegy 15. 000 műtéti altatásra és érzéstelenítésre kerül sor. Sürgős esetekben a műtétre kerülő betegek altatóorvosi vizsgálatát és műtéti előkészítését az osztályokon konziliáriusként végezzük el.

Szakrendelések

 

Az Aneszteziológiai Szakrendelés feladata a műtétre kerülő betegek altatásra, érzéstelenítésre való alkalmasságának elbírálása.

A műtétet megelőző altatóorvosi vizsgálatra a Kartonozóban kell jelentkezni, lehetőleg 1-2 héttel a tervezett műtét időpontja előtt. A vizsgálathoz szükséges az ún. helybiztosítási lap, valamint 1 hónapnál nem régebbi laboreredmény és EKG-görbe. Célszerű, ha a beteg az esetleges korábbi műtétek, betegségek orvosi dokumentációját is magával hozza. A vér- és vizeletvizsgálatok eredményei általában a mintavétel másnapján megjelennek a számítógépes rendszerben, ezért nem kell azt a betegnek külön elkérni. 12 éves kor alatt gyermekgyógyászati szakvélemény is szükséges.

Helye: II. Járó-beteg Szakrendelő 228-as szoba

Rendelési idő: minden hétköznap 8. 00-14. 00 óra között

A Fájdalom Ambulancián a betegek általában más szakrendelések vagy a háziorvos beutalása alapján érkeznek. A korábbi leletek, zárójelentések bemutatása itt különösen fontos, jelentkezni szintén a Kartonozóban kell.

Helye: II. Járó-beteg Szakrendelő 228-as szoba

Rendelési idő: hétfő és csütörtök 14. 00-17. 00 óra között


AZ OSZTÁLY ORVOSAI BEOSZTÁSUK

 

Dr. Sárkány Ágnes osztályvezető főorvos

Dr. Somogyi Rózsa adjunktus

Dr. Czanik Julianna szakorvos

Dr. Kovácsai Zsolt Sándor adjunktus

Dr. Pfiffer Zsuzsanna orvos

Dr. Horváth Henriette szakorvos

Dr. Jagicza Csilla szakorvos

Dr. Kovács Ramóna szakorvos

Dr. Lipovszky Mária orvos

Dr. P. Nagy Orsolya orvos

Dr. Domán Attila rezidens

Dr. Burján Edit Györgyi szakorvos

Dr. Selmeci Norbert szakorvos

Dr. Bede Antal főorvos

Dr. Mányoki Krisztina orvos

Dr. Káldi Iván szakorvos

Dr. Csáti Géza szakorvos

Dr. Varjas Szilvia adjunktus

Dr. Zsoldos György adjunktus

Dr. Csiszárik János főorvos

Dr. Dobos Katalin orvos

Dr. Jose Foluke Yetunde orvos

Dr. Török Melinda szakorvos

 

Főnővér: Fűrész Miklósné

Osztályvezető főorvos telefonszáma: (22) 535-500/ 1861, 1462

Osztályos iroda telefonszáma: (22) 535-500/ 1457

Az osztály helye: Hotel épület IV. szint

 
Vissza