BŐRGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

 

Ágyszám: 15

Ellátandó lakosságszám: 716.769

 

A Bőrgyógyászati Osztály ellátja Fejér megyéhez és a régiós területhez tartozó lakosokat bőrgyógyászati kórházi kezelést igénylő esetekben. Osztályunkon 4 ágyas kórtermek találhatók.

Az osztályon évtizedek óta folyik bőrdaganatok, anyajegyek műtéti eltávolítása, fennálló műtéti indikáció esetén háziorvosi beutalóval érkező betegeket közvetlen is fogad a megye bármely területéről.

 

Osztályunkon történik:

- Rosszindulatú bőrdaganatok műtét utáni gondozása, kezelése

- Fénytherapiás betegellátás (UV-A és UV-B)

- Immunbetegségek bizonyos körének gyógyítása

- Videodermatoszkoppal történő anyajegy vizsgálat háziorvosi beutalóval

- „klasszikus” bőrbeteg ellátás pl. psoriasis, ekcéma, erysipelas stb.

 

A megyei Bőr- Nemibeteg Gondozóval közösen a krónikus vénás elégtelenség súlyos formáinak ellátása  (pl. lábszárfekély) bizonyos esetekben az osztályon történik.

 

Az osztályos ambulancia ellátja a Fejér Megyei Szent György Kórház további osztályainak bőrgyógyászati consiliarius igényét (kedd, csütörtök, péntek, sürgős esetben orvossal  megbeszélve).

 

Az ambulancia az osztályra szóló beutalóval érkező járóbetegeket és a mozgáskorlátozott betegeket is fogadja (naponta  9-12, pénteken 9-11 óra között), de a megyei járóbeteg szakellátás helyszíne  a Megyei Bőr-  Nemibeteg Gondozó,  illetve bőrgyógyászati szakrendelések  (Székesfehérvár, Enying, Sárbogárd).

 

A  Bőr- Nemibeteg Gondozó (Székesfehérvár,  Semmelweis u. 2.) Székesfehérvár és vonzáskörzete járóbetegeit látja el (rendelés:  hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken délelőtt,  kedden délután,  részletesen lásd a megyei BNG-t bemutató részben), az ottani megjelenéshez beutaló nem szükséges, előjegyzés lehetősége fennáll, bejelentkezés  a 22/329-385 telefonszámon.

Bőrgyógyászati Osztályon 16 órától reggel 8 óráig és hét végén ügyeleti ellátás nincs, csak a Sürgősségi Osztályon. Beutaló nélkül enyhébb esetekben az alapellátás összevont háziorvosi ügyeletben.

 

AZ OSZTÁLY ORVOSAI::

Dr. Karaszi Margarita osztályvezető főorvos

Dr. Békefi Péter főorvos

Dr. Doma Viktória   szakorvos jelölt

 

Nagy Horváth Edina osztályvezető főnővér

 

Osztályvezető főorvos telefonszáma: 22/535-610

Bőrosztály telefonszáma: 22/535-609

 

Osztály helye:  E épület  (régi kórház területén)

 
Vissza