Szoboravató ünnepség a kórházban

2017-10-26 17:30:00

Szoboravató ünnepség a kórházban, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Idén 200 éve született Kossuth Zsuzsanna, aki Magyarország első országos főápolónője volt. Az emlékév tiszteletére a Szent György Kórház ápolóközössége az intézmény parkjában mellszobrot állíttatott fel hitet téve az ápolás jelene és jövője felé. A szoboravató után a Romhányi Auditóriumban idézték fel Kossuth Zsuzsanna életét. Az ünnepség keretében Kiváló Ápoló kitüntetésben részesült Schlauszki Ferencné - Vlasits Katalin, aki 1991 óta dolgozik kórházunk Általános Sebészeti Osztályán.

 

Ünnepi beszédében dr. Csernavölgyi István főigazgató kiemelte, hogy az ápolás sokkal többről szól, mint a szakmaiságról, mert ez a foglalkozás az önzetlenséget és az együttérzés képességét is jelenti. Kossuth Zsuzsanna alakjáról szólva hangsúlyozta, hogy korát megelőzve hittel és lelkesedéssel gyógyította a szabadságharc sebesültjeit, kezdeményezésére 72 tábori kórház létesült néhány hónap alatt és emberségből is jelesre vizsgázott, hiszen a császári katonákban sem az ellenséget, hanem a szenvedő embert látta.

 

„Napjainkban a Szent György Kórház majd 3000 dolgozóval teszi a dolgát, a XXI. századi technikai színvonalának megfelelő eszközparkkal rendelkezik és ugyanazt az embert próbáló munkát végzi, amit gyógyításnak hívunk. De ne feledjük el, hogy az infrastruktúra önmagában kiszáradt kút, emberi és szakmai tartalommal kell megtölteni a falakat” – hangsúlyozta a főigazgató.

 

 

(forrás: szekesfehervar.hu fotó: Simon Erika)

 

 

Oszd meg a Facebookon!