Szepesi Lana az idei első székesfehérvári kisbaba

2021-01-02 00:00:00

Szepesi Lana az idei első székesfehérvári kisbaba, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

város polgármestere telefonon köszöntötte az édesanyát



Székesfehérvár, 2021. január 2. (szombat) – Egy kislány az új év első, székesfehérvári babája. Szepesi Lana január elsején, nem sokkal 13 óra után született a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Szép hagyomány, hogy a város közössége nevében minden esztendőben köszöntik az újszülöttet és családját. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a járványhelyzet miatt telefonon köszöntötte szombaton délelőtt az újszülött édesanyját, és gratulált a családnak. Az év első babáját Székesfehérvár idén is egy kötvénnyel és ajándékcsomaggal ajándékozza meg.


4280 gramm, 59 cm - ezek az első adatok, amelyet az újév első székesfehérvári babájáról közöltek az édesanyával a születést követően, 2021. január 1-jén, 13 óra 14 perckor. A kislány, Szepesi Lana negyedik gyermekként érkezett a fehérvári családba. Mint azt az édesanyja, Kertész Ildikó óvodapedagógus elmondta, gyorsan és a legfontosabb, hogy egészségesen érkezett a kislány, akit már nagyon várnak otthon a testvérei, két kisfiú és egy lány, valamint az apukája. Baba és mama jól vannak, így hamarosan hazatérhetnek.

Kertész Ildikót - a járványhelyzetre tekintettel - telefonon hívta fel szombaton délelőtt dr. Cser-Palkovics András, és gratulált a családnak. Az év első fehérvári újszülöttje, Lana egy városi címerrel díszített rugdalózót, valamint egy felnőtt koráig kamatozó és akkor beváltható babakötvényt, édesanyja pedig egy ajándékkosarat kap. Lana családja természetesen a Székesfehérvári Születéstámogatási Program keretében részesül a november óta megemelt összegű önkormányzati támogatásban is.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészetén 2021. január 1-jén 05.28 órakor egy pétfürdői édesanya adott életet kisfiának, majd a 06.55 órakor érkező, első Fejér megyei újszülöttet, egy enyingi kisfiút követően 13.14 órakor született Székesfehérvár első babája, tájékoztatott Dr. Hagymásy László. A Szülészet-nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy 2020-ban 2750 szülést vezettek le a Szent György Kórházban, ez 136-tal több, mint 2019-ben. A főorvos kiemelte: az elmúlt esztendőben a Családbarát Szülészet Pályázati Program keretében valósult meg az a 200 millió forintos fejlesztés, amelynek köszönhetően megújultak a szülőszobák, a gyermekágyas szobák és az azokhoz tartozó helyiségek - mosdók, öltözők, zuhanyzók -, valamint kialakítottak és felszereltek egy alternatív szüléstámogató helyiséget is.

 

 

(forrás: okkfehervar.hu)

Oszd meg a Facebookon!