SICOT Orthopaedic World Congress

2021-09-01 11:00:00

SICOT Orthopaedic World Congress, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Budapesten 2021. szeptember 15-18. között rendezik meg a Nemzetközi Ortopéd Trauma Tudományos társaság (SICOT) éves világkongresszusát, történetében először Magyarország a nemzetközi esemény házigazdája.

 A világkongresszusnak az ország és a SICOT történetében először lesz magyar elnöke, Prof. Dr. Bucsi László személyében.

 A rendezvény tematikájában a két szakma teljes vertikumát felöleli.  A világkongresszuson az eddigi eredményeket elemzik, az új módszerek rövidtávú eredményeit ismertetik, valamint lesznek tréning programok, és  cadaver kurzusok (váll arthroscopia és csípőprotézis revízió témakörben). A rendezvény lehetőséget teremt a hazai szakemberek számára a nemzetközi vérkeringésbe való csatlakozásra.

 A kongresszus formája, a SICOT történetében úttörő kezdeményezésnek számító, úgynevezett hybrid formátum, melyet a COVID szülte kényszer hozott életre. 10 teremben virtuális program zajlik majd, míg 3 teremben lesz fizikális jelenlét. Minden előadást, megbeszélést és vitát, az informatikai rendszernek köszönhetően, a regisztrált országokban online közvetítenek.

83 országból regisztrált mintegy 1500 résztvevő, ötven százalékuk a virtuális térben, ötven százalékuk pedig fizikai valójában lesz jelen a Budapesti Kongresszusi Központban.

 Az előadók Amerikától, Európán és Ázsián át Ausztráliáig képviseltetik magukat.

 A Világszervezet 1929-ben Párizsban alakult, kezdetben háromévenként, majd az utóbbi években évenként rendezik meg a szervezet világkongresszusát. Pályázat útján sikerült elnyerni a rendezés jogát, melyet a Magyar Kormány 90 000 EUR-val támogat.

Oszd meg a Facebookon!