Sajtóközlemény

2020-09-03 13:00:00

A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ, MINT KEDVEZMÉNYEZETT EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL VALÓSÍTOTTA MEG A "KÉPZÉSI PROGRAMOK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT SZOLGÁLTATÁS-FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZBAN" CÍMŰ PROJEKTJÉT.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az alábbi tevékenységekkel: szakorvosok egészségügyi szakirányú szakmai továbbképzése az intézményi szinten hiányszakmaként jelentkező szakmákra.

 

Az elmúlt évtizedben az egészségügyben több, az egészségügyi ágazati humánerőforrás-monitoring rendszer adataival alátámasztható hiányszakma alakult ki. Jelen pályázat hozzájárult az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosításához, az egészségügyi humánerőforrás ágazatban tartásához, valamint a hiányszakmák felé történő orientációjához. A fejlesztés céljai egybeesnek mind az ellátott betegek, mind a kórház szakmai érdekeivel, mert a fejlesztés eredményeként az egészségügyi szakmai tevékenység végzésére jogosító képesítéssel/felkészítéssel rendelkezők számának növekedése jelentősen emeli az ellátás színvonalát.

A fejlesztés eredményeként szakorvosaink az alábbi képzési területeken szereztek többlet képesítést:

Felnőtt transtorakálisechokardiográfia: 2 fő; Alvásmedicina szakértője (Szomnológus): 2 fő; Foniátria: 3 fő; Hipertonológia: 4 fő; Komplex radiológiai emlődiagnosztika: 1 fő; Lipidológia: 10 fő.

A projekt az EFOP-1.10.3-17-2017-00025 azonosítószámú "Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatás-fejlesztése érdekében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban" című támogatáskeretében teljes tartalommal megvalósulta rendelkezésre álló forrás terhére.

Az elnyert támogatás mértéke: 159.908.375 Ft (100%)

A projekt kezdete: 2018. 03.01.

A projekt fizikai lezárása: 2020. 07.17.

 

További információ kérhető: 

Varga Judit projektmenedzser

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Telefonszám: +36-22-535-500

E-mail: jvarga@mail.fmkorhaz.hu

 

Oszd meg a Facebookon!