Méltó helyükre kerültek a festmények

2024-06-03 08:00:00

Nemrégiben rendeztünk kiállításmegnyitót a Szent György Alkotókör festményeiből. Az érdeklődők az 1999-ben alakult Szent György Alkotókör képeit csodálhatták meg az intézmény kiállítóterében, a kisebédlőben. 

11 alkotó 23 festményét láthatta a közönség. Szerepelnek köztük kórházépületek, neves fehérvári helyszínek, valamint az évszakok ihlette alkotások is.

Nyaranta a kórház Balatonszabadiban található nyaralójában alkotnak közösen hivatásos és amatőr festők, a tárlat után pedig, a hagyományokhoz hűen, a festmények a kórházi osztályok falait díszítik.

Most pedig helyükre kerültek az alkotások. Egy részük az Ápolási Igazgatóság folyosóját ékesítik mostantól. Emellett munkatársaink kérésére a Központi Fizikoterápiára, a Sürgősségi Betegellátó Osztályra, az Onkológiai Osztályra, a Központi Sterilizálóba, a Bőrgyógyászati Osztályra, a Móri Gyógyintézetbe és az Enyingi Szakrendelőbe is jutott a festményekből. De volt olyan mű, melyre védőnőink "vetettek szemet".

A mai programon részt vett Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok hiszen hathatós segítségével keretezik be minden évben ezeket a festményeket és így kikerülhetnek a gyógyító osztályok falára, a folyosókra, a betegek és munkatársaink nagy örömére.

Oszd meg a Facebookon!