MEGVALÓSULT AZ EFOP- 2.2.19-17-2017-00054 JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÓ SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZBAN

2019-08-23 08:00:00

MEGVALÓSULT AZ EFOP- 2.2.19-17-2017-00054 JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÓ SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZBAN, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. 

 

A Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. A járóbeteg és aktív fekvőbeteg ellátás mellett a krónikus és rehabilitációs betegellátás is fontos részét képezi az intézmény működésének. 

 

Az európai uniós pályázat átfogó, stratégiai célja volt az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése, a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása.

 

A beruházások középpontjában a műszerezettség javítása – akadálymentesítési szempontok érvényesítésével -, a fekvőbeteg kapacitás tehermentesítése, további progresszív ellátást nem igénylő kezelések biztosítása, esélykülönbségek csökkentése, betegelégedettség növelése és eszközbeszerzés állt. 

 

A projekt érintette a II. Szakrendelőt Székesfehérváron, a móri valamint a sárbogárdi rendelőintézetet. 

 

 

A fejlesztés részeként a székesfehérvári rendelőintézet 537 orvostechnikai eszközt (pl.: Ultrahang készülékek, átvilágító, fizikoterápiás kezelő torony, audiométer, vizsgálószékek, kézi-műszerek stb.) szerzett be. A móri rendelőintézet 135 orvostechnikai eszközt kapott (pl: Pulzoxyméter, 12 csatornás EKG készülék, 9 programos izomstimulátor készülék, laringo-pharingo-fiberoscop, vizsgálóágyak, kézi-műszerek stb.), míg a sárbogárdi rendelőintézet 9 új eszközzel gazdagodott, egyebek mellett fizikoterápiás kezelőtoronnyal, magzatmonitorral. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További információ kérhető: 

Balogh Márton, projektmenedzser

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Telefonszám: +36-22-535-000 

Email.: mbalogh@mail.fmkorhaz.hu

 

Oszd meg a Facebookon!