Megújult a haemodinamika részleg a kórházban

2017-09-20 08:00:00

Megújult a haemodinamika részleg a kórházban, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is. A régió egyik legnagyobb és legkorszerűbb kórházában évente 3000 ilyen vizsgálatot, beavatkozást hajtunk végre.

Ezért is van szükség folyamatos fejlesztésre – vallja Dr. Csernavölgyi István. Mint azt a főigazgató ismertette: a Szent György Kórházban zajló nagy volumenű beruházásoknak köszönhetően ez a részleg is megújulhatott. A közel 625 négyzetméteres területen kialakított infrastrukturális fejlesztés 205 millió Ft (bruttó) uniós forrásból valósult meg, a géppark elemei (2 szívkatéter-gép, monitorok, defibrlillátorok) összesen 540 millió Ft, szintén uniós forrásból kerültek beszerzésre, a Kórház pedig saját forrásként 22 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

A Hotel épület IV. szintjén található az újonnan kialakított haemodinamikai részleg, azon belül hét ágyas fektetővel. A haemodinamikai laborban két műtőasztalon végezhető szívkatéterezés és pacemaker beültetés. A fektető részlegre kardiológiai beutalóval, előjegyzés alapján érkeznek a betegek, az ambuláns betegek ellátása a kardiológiai szakrendelésen történik.

 

Dr. Noori Ebrahim osztályvezető főorvos szerint nem túlzás azt állítani, hogy a fejlesztésnek köszönhetően országosan is egyedülálló részleg működik a Szent György Kórházban. Hiszen mostantól minden egy helyen történik: a vizsgálat, a beavatkozás egyaránt, ez pedig nagy, minőségi előrelépés a betegek érdekében - újabb betegút rövidülésről beszélhetünk.

Oszd meg a Facebookon!