Lakossági tájékoztatás

2020-09-16 15:15:00

Tisztelt Lakosság!

 

A koronavírus járvány miatt jelentősen megnőtt a betegforgalom a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályán.

A legnagyobb körültekintéssel, elkülönítetten fogadjuk a koronavírusra utaló tünetekkel rendelkező betegeket, s külön azokat, akik egyéb panaszaikkal jönnek a sürgősségi osztályra. Tekintettel a járvány terjedésére, a más személyekkel való találkozás miatt fennálló esetleges megfertőződés veszélyére, tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy csak kifejezetten indokolt esetben jelenjenek meg sürgősségi osztályunkon.

A kórház sürgősségi osztályára valamennyi betérő betegnek maszkot kell viselnie. Az osztályon a betegek ellátása nem érkezési sorrendben, hanem az érkezést követő állapotfelmérés alapján történik.

Tekintettel arra, hogy a koronavírussal megfertőzött betegek jelentős százalékánál tünetmentesen zajlik a betegség, előfordulhat, hogy a nem koronavírusos panaszokkal érkező és kezelt betegeink is fertőzhetnek, még ha ők maguk tünetmentesek is .Figyelemmel arra, hogy a kevésbé súlyos betegeinknek várakoznia kell más betegekkel egy légtérben, a várakozás során az esetleges megfertőződés kockázata jelentős is lehet. Erre tekintettel kérjük, hogy a nem akut, azonnali beavatkozást nem igénylő tünetek esetén rendelési időben keressék fel háziorvosukat, rendelési időn túl a háziorvosi
ügyeletet.



Megértésüket és szíves együttműködésüket köszönjük.



Vigyázzanak egészségükre, vigyázzunk egymásra!



Tisztelettel!

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetősége

Oszd meg a Facebookon!