Lakossági tájékoztatás

2020-05-04 00:00:00

Lakossági tájékoztatás, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Tisztelettel tájékoztatjuk a lakosokat, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2020. május 4-től az alábbi rendben kezdjük meg az ellátásokat.

Tekintettel arra, hogy Fejér megye a legfertőzöttebb megyék közé tartozik, az elektív műtéti ellátásokat május hónapban nem indítjuk el. A fekvőbeteg ellátásban a tatabányai kórház zárlata miatt megnövekedett a területi ellátási kötelezettségünk, ez dolgozóinkra fokozott terhet ró. A fentiek ismeretében a kórházi ellátást az alábbiak szerint szervezzük:

 

Járóbeteg szakellátások, ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is – újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudunk beteget fogadni. Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani. Folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni, a dolgozók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert, szükség szerint védőeszközöket (védőköpeny, gumikesztyű, szájmaszk) kell biztosítani.

 

Működés:

A személyes találkozással járó vizsgálatokat továbbra is előzetes konzultációhoz kötjük, ezért betegeinket telefon, e-mail, vagy meghatározott egyéb elektronikai eszközök használatával érjük el.

Az előjegyzés fő szabálya óránként maximum 4 beteg vizsgálata.

 

Tehát a betegellátás az alábbiakban történik:

1. Minden esetben, kizárólag telefonon egyeztetett időpontban, óránként 4 beteget fogadhatunk. Időpontot csak rendelési időben tudunk adni. (Gyakran vagyunk túlterheltek, foglalt jelzés esetén hívását ismételje meg!)

2. A váróterembe, rendelőbe csak maszkkal, vagy egyéb textillel eltakart szájjal, orral lehet belépni! Kézfertőtlenítő használata belépéskor kötelező, távozáskor ajánlott. Erre a célra a bejárat mellett helyeztünk el kézfertőtlenítőt. Rendelőbe lépéskor testhőmérsékletet mérünk minden esetben, panasztól függetlenül.

3. A váróban csak egymástól 1,5-2 m távolságban szabad tartózkodni. Ennek érdekében mindenki a megadott időpontra pontosan érkezzen, lehetőség szerint kísérő nélkül.

4. A járványügyi vészhelyzet idején lejárt szakorvosi javaslatok a következő fél évben érvényben maradnak.

 

Telefonszámok:

 

II. Járóbeteg-szakrendelő előjegyzést végző telefonszámai:

 

 22/535-651 (15-22) gyerek kartonozó

 22/535-540 (13-34) kis kartonozó

 22/535-522 (13-15) kis kartonozó

 22/535-684 nagy kartonozó

 

 

A telefonok gyakran túlterheltek, türelmüket és megértésüket előre is köszönjük. Foglalt jelzés esetén kérjük hívjon vissza! Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy mind a dolgozók, mind az asszisztensek jelentős része a koronavírusos ellátása miatt eltérő munkahelyen és munkarendben dolgozik, ezért a korábbi rendeléseket csak részlegesen tudjuk újraindítani. 

 

A fenti intézkedésekre a lakosság egészségének megőrzése érdekében volt szükség, kérem, segítsék munkánkat a szabályok betartásával!

 

 

Oszd meg a Facebookon!