Információs táblák segítik a tájékozódást a kórház területén

2022-04-21 08:00:00

Megkezdődött a Szent György Kórház új belgyógyászati tömbjének építése a Seregélyesi út 3. szám alatti székhely ingatlanon. A beruházás okán, a felvonulási- és munkaterület biztosítására jelentős területlezárásra volt szükség, emiatt – a beruházás befejezéséig, előreláthatólag 2023 év végéig – a Seregélyesi úti Főportán csak a betegszállítók, a Mentők és a Kórház tulajdonában vagy használatában lévő gépjárművek hajthatnak be.

 

A folyamatban lévő munkálatok okán, kérjük kiemelt figyelmet fordítsanak a kihelyezett figyelmeztető illetve tájékoztató táblákon szereplő információkra és iránymutatásokra, amelyek maradéktalan betartásában kérjük szíves együttműködésüket.

 

A Kórház területén kilenc útbaigazító táblát helyeztek ki munkatársaink annak érdekében, hogy megkönnyítsék a gyalogosan közlekedők tájékozódását, kérjük kellő körültekintésüket.

 

1.GYALOGOSAN három belépési ponton át tudnak vizsgálatra és egészségügyi ellátásra érkezni a betegek az alábbiak szerint:

 

A Seregélyesi úti Főporta felől közelíthető meg a(z):

-Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztály, a Gyermekgyógyászat, az Egynapos sebészet („B” épület); 

-Belgyógyászati Osztály (Lujza tömb), Ápolási Osztály („I” épület); 

-Infektológia („U” épület); 

-Arthritis Centrum (Biológiai terápia), a Kardiológiai rehabilitáció, a Pulmonológiai szakrendelés, a Lymphoedema kezelés („F” épület); 

-Gyermekpszichiátria („M” épület).

 

A Seregélyesi úti Teherporta felől tudják megközelíteni az alábbi betegellátó osztályokat: 

-Infektológia („U” épület); 

-Belgyógyászati Osztály („C” és „I” épületek); 

-Arthritis Centrum (Biológiai terápia), a Kardiológiai rehabilitáció, a Pulmonológiai szakrendelés, a Lymphoedema kezelés („F” épület); 

-Országos Vérellátó Szolgálat épülete;

-B Braun Dialízis Központ.

 

A Gombaporta felől (Hunyadi utca) célszerű megközelíteni az alábbi épületeket: 

-Hotel („H” épület); 

-Diagnosztikai tömb (D” épület); 

-Központi Műtők, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály, Szeptikus Részleg („DT” épület); 

-Onkológiai Gondozó („T” épület).

 

2.GÉPJÁRMŰVEL csak kifejezetten indokolt esetben engedélyezett a Kórház területére történő behajtás (pl.: mozgásában korlátozott, vagy akadályozott személy érkezik ellátásra) az alábbiak szerint:

 

-az egyszeri behajtásra jogosító engedély esetében térítési díj – a gépkocsi behajtásának pontos időpontjától számított harminc (30) perc időtartamig – nem kerül felszámításra (díjmentes időszak),

-a harminc (30) percet meghaladó időtartamot (díjköteles időszak) követően a Kórház területén tartózkodó gépjármű után 5.000,- Ft/óra, azaz ötezer forint per óra térítési díj megfizetése kötelező a kihajtáskor,

-a díj megfizetésének vonatkozásában minden megkezdett óra egész órának minősül,

-behajtásra kizárólag a Seregélyesi úti Teherportán keresztül van lehetőség.

 

A Hunyadi utca felől a II. Szakrendelő („R” épület) és a CT/MR vizsgálatoknak is helyt adó Diagnosztikai tömb („D” épület) továbbra is zavartalanul megközelíthető.

 

A látogatók a Seregélyesi úti Főportán és a Gombaportán (Hunyadi utca) gyalogosan közlekedve és kizárólag látogatási időben tudják felkeresni a Kórházban ápolt hozzátartozóikat azzal, hogy az egyes épületek megközelítésére a látogatók esetében is a fentiek irányadók. A Kórház területére gépjárművel a látogatók számára történő behajtás nem megengedett.  

 

Tisztelettel kérjük a munkálatok ideje alatt a szíves türelmüket, megértésüket és együttműködésüket!

 

 

 

Oszd meg a Facebookon!