Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) a II. Járóbeteg Szakrendelőben, Székesfehérváron

2024-06-18 14:45:00

Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) a II. Járóbeteg Szakrendelőben, Székesfehérváron, Fejér Vármegyei Szent György Kórház

Országosan a legtöbb rendelőintézetben elindult az új Járóbeteg Irányítási Rendszer – így a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház II. Járóbeteg Szakrendelőjében is. (Bejárat a Hunyadi utca felől). 

A laboratóriumi vizsgálatok (vérvétel) és a radiológiai, képalkotói vizsgálatok (ultrahang, CT/MR, röntgen) kivételével a rendszer minden szakrendelésen működik. Kérjük, hogy csak sorszámmal fáradjon a rendelőhöz! Sorszám hiányában nem történik meg a behívás.

Az alábbi iratokat kérjük hozzák magukkal: TAJ kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya és ha van, beutaló. 

Mi a teendője a szakrendelőbe érkezett pácienseknek?

 1. Előjegyzésre érkezett, van már aznapra foglalt időpontja
  A rendelőintézet csarnokában található sorszámkiadó automatából az „Előjegyzésre érkeztem” opció kiválasztása után kérjük írja be a TAJ számát. Ezután kapott sorszám mellett látni fogja a rendelő helyiség számát, ahol a vizsgálat történik és az ön előre foglalt időpontját.
  Fontos: Sorszámot csak az időpont előtt 30 perccel ad ki az automata – sem előbb sem később – ezért kérjük a pontos érkezést. Amennyiben gépkocsival érkezik, számoljon a parkolásra fordított idővel is.
  Ezután nincs más teendője, mint, hogy az adott rendelőnél helyet foglal, és figyeli az ott kihelyezett tájékoztató kijelzőt, ahol a sorszámok megjelennek.
 2. Akut (sürgős) panasza van, nincs időpontja
  Betegfelvételre megyek” felirat melletti gombot szükséges választani a sorszámkiadó automatánál és ezt követően figyelni a kijelzőt, hogy melyik ablakhoz kell fáradnia. A Betegfelvételi Iroda munkatársai számára legyen kedves jelezni, hogy azonnali beavatkozást igénylő vizsgálatra lenne szüksége. Ezt követően kollégáink egyeztetnek az adott szakrendeléssel és elbírálásra kerül, hogy aznap kerül-e a páciens vizsgálatra, vagy időpontot kap egy másik napra. Amennyiben fogadja a rendelés a beteget, kérjük, az adott rendelő ajtajánál várakozzon és figyelje a betegtájékoztató képernyőket. 
 3. Van beutalója (vagy olyan rendelésre érkezett, ahova nem szükséges beutaló) nem rendelkezik időponttal és nem sürgős ellátást igényel
  A sorszámot kiadó automatánál a „Betegfelvételre megyek” felirat gombot szükséges megnyomnia. A kapott sorszámmal a csarnokban várakozzon és figyelje a kihelyezett monitorokat. Jelezni fogják, a kapott sorszámmal melyik ablakhoz kell fáradnia a Betegfelvételi Irodán (rövidítve BFI, régi nevén Kartonozó). A rendelőintézet munkatársai a szükséges adategyeztetést követően időpontot adnak az Ön számára a megfelelő szakrendelésre.

A sorszámkiadó automatánál munkatársaink segítik Önt az új Járóbeteg Irányítási Rendszer használatában, a megfelelő menüpont kiválasztásában és a további teendőkben. Köszönjük szíves együttműködésüket!

 

Oszd meg a Facebookon!