Indul a visszaszámlálás!

2021-11-23 14:30:00

Indul a visszaszámlálás!, Szent György Kórház, Dr. Csermavölgyi István főigazgató

Újabb mérföldkőhöz ért a Szent György Kórház – a munkaterület átadása megtörtént, hamarosan kezdetét veszi az új épülettömb építése.

 

Első lépésként ahhoz, hogy felépülhessen az új tömb, három épületet bontanak el. Az ezzel összefüggő munkafolyamatok nem akadályozzák a betegellátást, az az eddigiekhez hasonlóan zavartalanul biztosított.

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjében három osztály: a pulmonológia, az onkológiai és az infektológia, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak helyet, amelynek eredményeként 112 ággyal bővül az ellátás. A Modern Városok Programnak köszönhetően a 11,5 milliárd forintból megvalósuló beruházással a XXI. századi, modern gyógyítási- és munkakörülmények valósulnak meg.

 

A közel 6.000 m2 alapterületű, háromszintes épületben 1-2 ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítunk ki, amelyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd. Az épület kórházon belüli elhelyezése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi egységgel. Az új tömb, a diagnosztika és a sürgősségi fogadóhely között megteremtjük a közvetlen elérhetőséget, ezzel is biztosítva a rövidebb, biztonságosabb betegutakat. A folyosó a kiszolgáló egységeket (pl. konyha, mosoda, anyagraktárak, üzemeltetés) köti majd össze a Hotel-Diagnosztika-Rendelő tömbbel, melybe becsatlakozik a belgyógyászat "S" épülete és az új „L” épületként megépülő belgyógyászati tömb. A felújítás során korszerű nyílászárókat, új hidegburkolatot és teljes festést kap az összekötő folyosó. A tervek szerint a munkálatok 2023 év végére fejeződnek be.

Oszd meg a Facebookon!